NRK Meny
Normal

Syv måneders fengsel for dødsvold

Retten klarer ikke å vise hvem som forårsaket den dødelige skaden på en småbarnsfar fra Askim i 2011. Nå er gjerningsmennene dømt til syv måneders fengsel.

Politiet på plass i Apalveien i Askim

En 32 år gammel mann fra Askim ble i august 2011 brutalt slått ned etter å ha klaget på bråk fra en fest i nabolaget.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

En 32 år gammel mann fra Askim ble i august 2011 brutalt slått ned etter å ha klaget på bråk fra en fest i nabolaget.

Mannen ble sendt til Oslo universitetssykehus med livstruende skader, men livet sto ikke til å redde.

LES OGSÅ:

– Tungt for de pårørende

To menn i 20-årene har erkjent straffansvar for vold og de ble i tingretten dømt til henholdsvis 6 og 5 års fengsel. De ble da dømt for under særdeles skjerpede omstendigheter å ha skadet en annen med døden til følge.

Saken har nå gått flere runder i rettsapparatet og nå har lagmannsretten avsagt dom i saken.

Ifølge Smaalenenes Avis var seks av sju dommere er enige om at fengsel i sju måneder er en passende straff da det ikke kan ikke bevises hvem av de tiltalte som forårsaket den dødelige skaden.

Aktor ba for øvrig om sju års fengsel.

– Alle er enige om at dette er en meget tragisk sak. Men jusen gjør det ikke er mulig å finne ut hvem som står bak Tommy Larsens dødsfall. Jeg mener dommen var riktig. Samtidig forstår jeg at det er tungt for de pårørende å bli sittende igjen uten at en har blitt gjort ansvarlig for hendelsen, sier advokat Stine Nybø til avisen.

Familien til avdøde sier til avisen at de er svært skuffet over dommen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Nortura varsler kutt

  Nortura varsler at selskapet må redusere bemanningen med 300 personer. Kuttene skal tas over tre år for å bedre det økonomiske resultatet, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg til Dagens Næringsliv.
  Nortura har blant annet store anlegg i Hærland og Sarpsborg. Ansatte lokalisert over hele landet blir berørt, ifølge konsernsjefen.

  Nortura Hærland
  Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK
 • Trafikkulykke i Ullerøy

  Trafikkulykke rv. 110 ved Ullerøy i Sarpsborg. En lastebil og en personbil har kollidert på riksvei 110 i Ullerøy. En bilfører som klager på smerter i skulderen tas hånd om av ambulansepersonell, melder politiet på Twitter.