NRK Meny
Normal

Syklist livstruende skadd etter trafikkulykke

En syklist har blitt hentet med redningshelikopter etter en trafikkulykke i Råde. Kvinnen var ikke ved bevissthet da ambulansepersonell ankom stedet.

Trafikkulykke i Råde

Ambulanse og luftambulanse var på stedet og fant den kvinnelige syklisten bevisstløs.

Foto: Rune Halvorsen

– Det er en kvinnelig syklist i 50-årene som er påkjørt av en personbil. Ambulanse og ambulansehelikopter er på stedet sammen med politi, sier Villy Meyer, operasjonsleder i Østfold-politiet.

Det var rett før klokka sju at syklisten og personbilen kolliderte. Ulykken skjedde i Andersrødkrysset, mellom Saltnes og Tomb i Råde.

Politiet betegner ulykken som alvorlig.

Syklist påkjørt i Råde

Bilen fikk store skader etter sammenstøtet med syklisten.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

– Hun var ikke ved bevissthet da vi ankom stedet. Det skal være snakk om at hun har fått hodeskader. Syklisten ble tatt hånd om av helsepersonell og er fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Tom Sandberg.

Ifølge pressetjenesten til Oslo universitetssykehus Ullevål betegnes kvinnens skader som livstruende.

Vil snakke med Ferrari-fører

Politiet går nå ut og ber om å få komme i kontakt med en bilfører som kan ha sett noe vesentlig.

– Det dreier seg om føreren av en Ferrari som var i nærheten av åstedet. Vedkommende kan kanskje være et vitne, men vi har ikke mistanke om at den personen har gjort noe galt, sier politioverbetjent Jan Onarheim ved Vansjø lensmannskontor.

Like før klokken 14 fortalte Onarheim at politiet hadde fått tips om hvem føreren av Ferrarien kunne være. Ifølge Moss Avis skal den aktuelle sjåføren ha meldt seg for politiet like før klokken 15.

Ikke mistanke om rus

Trafikkulykkegruppa fra Statens vegvesen og teknikere fra politiet er på stedet for å gjøre undersøkelser.

Politiet har dannet seg et bilde av årsaken til ulykken, men ønsker ikke å gå ut med det før de har snakket med føreren av bilen.

– Bilisten er tatt med til legevakta, vedkommende var litt sjokkskadet. Det er ingen mistanke om at føreren var ruspåvirket, sier Sandberg.

Føreren av bilen har fått førerkortet beslaglagt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • – Høyt belegg gir korridorpasienter

  Pasienter havner på korridor fordi sykehusene må operere med et for høyt belegg. Det mener leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik. Sykehuset Østfold har en nullvisjon når det gjelder korridorpasienter, men hadde i fjor i snitt 10 pasienter bak et skjermbrett hver dag. Lederen av sykepleierforbundet mener årsaken ligger i at sykehusene i Norge ligger langt over anbefalt beleggsprosent på 85 prosent.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold
 • Influensaen kan ha nådd toppen

  Antall tilfeller av influensa er fremdeles moderat i Østfold. Ifølge Folkehelseinstituttet ser vinterens influensautbrudd ut til å ha nådd en topp i uke 1. Det betyr at influensatoppen kan være nådd, men det er likevel forventet flere influensasyke i ukene fremover.

  Syk, influensa
  Foto: Dusan Zidar