Sykler for sykehusklovnene

Da sønnen til Jon Åge Meller havnet på sykehus var det spesielt en gjeng som bidro. Nå er det hans tur til å gi tilbake.

meller andreassen

Jon Åge Meller og kameraten Øyvind Andreassen sykler Larkollen rundt og rundt til inntekt for Sykehusklovnene.

Foto: Merete Kildahl / NRK

I 2009 havnet sønnen til Jon Åge Meller på sykehus. Fra barnerommet til det offentlige. Til det grå, kjedelige og det som var annerledes og ukjent.

Men sønnen fikk et tilskudd i livet mellom fire hvite vegger som ifølge faren hans var ubetalelig.

– Vi fikk utrolig mye støtte av sykehusklovnene. Og det er derfor vi er her vi er i dag.

Sykehusklovnene er en gjeng sceneartister som reiser rundt fra sykehus til sykehus for å gjøre hverdagen litt enklere for barn som er innlagt. En ideell organisasjon som har som mål at alle barn på sykehus i hele Norge skal i løpet av oppholdet få besøk av humortroppen.

Ville teste folks grenser

Det startet egentlig som et veddemål etter at de så arrangementet Larkollen rundt og rundt på Facebook. Tour de Støtvig som det også blir kalt ble startet av Jim Risan da han var nysgjerrig på å se hvor langt folk er villige til å strekke seg.

Laster kart, vennligst vent...

Runden er på godt og vel to mil.

– Så jeg opprettet egentlig bare en gruppe på Facebook, forteller Risan.

Der skrev han at premien er heder, ære og et par diagnoser. Og reglene var enkle. Hvor mange runder klarer man å sykle rundt Larkollen i løpet av 24 timer? En strekning på godt og vel 2 mil.

Jim Risan

Jim Risan i Moss Sykkelklubb fikk en idé om å teste folks grenser. Det resulterte i Larkollen rundt og rundt.

Foto: PRIVAT

– Nå har lederen syklet 34 runder, og det er jo helt sinnssykt. Det er en strekning lenger enn Trondheim – Oslo.

Syklet inn 50 000 kroner

I starten var det altså ikke mange premier å skryte av, men etter hvert kom det inn flere sponsorer både fra det private og næringslivet.

Nå har det gått så langt at den som sykler flest runder får 300 kroner per runde fra en lokal aktør. Penger som skal til barnekreftforeningen.

En annen som har syklet inn gode penger er Arild Vegstø i Soon CK.

– Arild har en god venn som har fått ALS. Derfor syklet han rett og slett ene og alene for å dra inn penger til den saken. Allerede har han fått inn 50 000 kroner.

Det betyr at løpet ikke bare en litt arti kompisgreie, eller et litt morsomt stønt. Det gagner også de som faktisk trenger det.

Halvveis

Jon Åge Meller hadde sammen med kameraten Øyvind Andreassen syklet ti runder da NRK møtte ham. Godt og vel 20 mil. For hver enkelt runde de sykler donerer de 100 kroner til sykehusklovnene. I tillegg får de inn støtte fra venner og håper også næringslivet vil være med og sponse.

– Vi hadde jo fått inn 3000 kroner allerede før vi hadde tråkket en eneste meter. Så vi hadde ikke noe valg da vi satte i gang. Dette måtte vi gjøre.

Målet er å nå 20 runder, for deretter å gi seg.

Alle som vil kan prøve seg, selv om konkurransen er stor. Det er allerede kommet folk fra utlandet for å forsøke å slå rekorden som nå er på 34 runder i løpet av 24 timer.