NRK Meny
Normal

Sykkelfest i Østfold

Boasson Hagen avsluttet i dag Tour of Norway med seier. På vei gjennom Østfold fikk han både musikk og heiarop - og en og annen prikkete sau.

Tour of Norway

Edvald Boasson Hagen vant også den siste etappen av Tour of Norway.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Sykkelfest på Saltnes

Lastebilunderholdning i Saltnes: Stian Joneid, Maria Mohn og Tommy Steine underholdt før syklistene kom.

Foto: Eli Halvorsen / NRK
Ordfører René Rafshol

Ordfører René Rafshol er stolt over hva bygda fikk til.

Foto: Privat
Råde Skolemusikkorps

Råde Skolemusikkorps spilte «Final Countdown» idet syklistene passerte.

Foto: René Rafshol / Privat
Sykkelfest på Saltnes

Til tross for en litt regntung ramme var det mange som hadde møtt opp for å ta imot touren gjennom Saltnes i Råde.

Foto: Eli Halvorsen / NRK

Det var invitert til folkefest i Saltnes i forbindelse med at syklistene og hele apparatet skulle passere gjennom bygda forbi Tomb og Saltnes. Og folk møtte opp til tross for en noe regntung dag.

– Det har vært helt fantastisk! Kjempestemning! Korpset spilte «Final Countdown» mens syklistene suste forbi - jeg fikk helt frysninger, sier en entusiastisk ordfører René Rafshol.

Ordføreren er stolt over hva befolkninga og lag og foreninger har fått til. Bondelaget stilte ikke bare med med høyballer kledd i trøyefargene gul og grønn og polkaprikkete, men det var også marked, og underholdning fra scenen. Lokale talenter fikk vise seg frem, Råde skolemusikkorps spilte og det var sang fra Tomb Kammerskor og utdrag fra Tomb-spelet.

Stor fest for lite minutt

Av mer sykkelrelaterte aktiviteter var det lagt opp til ferdighetsprøve på sykkel for barn, og spinning. Ordføreren mente det var både riktig og viktig at man gjorde stas på syklistene, til tross for at de bare var innom Saltnes i et lite minutt.

– Det man gjør er at man skalper en stemning og en folkefest både for syklistene og for bygda. Dette gir jo god reklame for bygda vår, sier ordføreren og forteller om et folkeliv uten like og en hel bygd som har stått på.

Tour-sauer

Bondelaget i Råde hadde forberedt seg godt til sykkelrittet og pynta sauene med trøyefargene til syklistene.

Foto: Eli Halvorsen / NRK

Dagens vinner: Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vant også den siste etappen av Tour of Norway. Hagen gikk for en langspurt på flere kilometer, og holdt helt inn. Det gir ham en andreplass sammenlagt i rittet. – Jeg hadde lyst til å klinke til å prøve, men det var ikke planlagt, sier Hagen til TV2.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gjorde skader på solstudio

    Det har vært innbrudd i et solstudio i Kinogaten i Sarpsborg. Politet melder at det er gjort skaderverk på stedet. Gjerningspersonen ble sikret på video, og politiet er på stedet og utfører undersøkelser.

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.