NRK Meny
Normal

Sykepleier på jobb i pillerus

Enda en sykepleier ved Sykehuset Østfold blir gransket av Helsetilsynet på grunn av rus.

Sykehuset Østfold
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

I går ble det kjent at en sykepleier som jobbet på avdeling for psykisk helsevern skal ha møtt opp beruset av alkohol på jobb.

I dag skriver VG om en annen sykepleier som selv måtte få livreddende hjelp etter å ha ruset seg med piller fra sykehusets medisinlager.

Falt om på jobb

Hendelsen skjedde i fjor sommer, bekrefter informasjonsrådgiver Stian Lindbøl ved Sykehuset Østfold overfor NRK.

Sykepleieren som var vakthavende på en sengepost ved sykehuset, falt om på jobb og måtte fraktes på båre til akuttmottaket.

- Jeg kan bekrefte at en sykepleier på en sengepost har vært ruset på jobb. Det vi da gjorde i sakens anledning, var å melde dette inn til Helsetilsynet, noe som er fast rutine i slike saker, sier Lindbøl.

- Dette dreier seg imidlertid om en personlig tragedie for den personen det gjelder, legger han til.

Jobber fortsatt

Sykehuset Østfold opplyser at kvinnen fortsatt er i jobb, men at hun får behandling.

- Ja, vedkommende er fortsatt i jobb - men er med på et AKAN-opplegg, som er en avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, sier Lindbøl, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere siden Statens helsetilsyn nå utreder saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd