NRK Meny
Normal

Sykehuset Østfold må stenge etasje

Få sommervikarer gjør at Sykehuset Østfold må samle medisinsk avdelig på en etasje ved sykehuset i Moss.

Anne Grethe Erlandsen

- Denne løsningen handler ikke om å spare penger, men om å få til en effektiv og forsvarlig drift i sommer, sier Anne Grethe Erlandsen, kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset i Østfold.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Kontorer og rom som normalt ikke brukes til pasienter blir tatt i bruk for å få nok sengeplasser i sommermånedene.

- Ville ha blitt for sårbare i forhold til ferieavviklingen

Det forklarer kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved sykehuset:

- Det vi har gjort, er at vi har samlet alt i en etasje, og det har vi gjort for å få en oversiktlig situasjonen og for å få en effektiv og faglig forsvarlig drift av sengene. Bakgrunnen er at det har vært slik at hvis alle enheter skulle være der de var, ville de ha vært for sårbare i løpet av sommeren i forhold til ferieavviklingen, sier Erlandsen.

- Ikke primært for å spare penger

Hun sier at om sykehuset hadde hatt flere ferievikarer tilgjengelig, kunne en annen løsning ha blitt valgt.

- Dette er ikke primært en løsning for å spare penger, men det er en løsning for å få en effektiv og faglig forsvarlig drift for pasienter og ansatte, sier Erlansen.

De tillitsvalgte er positive

Løsningen med å samle alt på ett plan stiller også de tillitsvalgte seg bak, sier divisjonstillitsvalgt Jane Ann Lindahl.ved Sykehuset Østfold.

- Ja, det stemmer, for om sommeren er det jo færre som er på jobb mens sykehuset skal ha de samme pasientene inn, og for at det da ikke skal være umenneskelig for de som er på jobb og en uforsvarlig behandling av pasientene, er det bare at sykehuset nå legger to avdelinger sammen, sier Lindahl.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.