NRK Meny

Sykehuset Østfold

 • Sendte kreftpasient hjem

  Sykehuset Østfold oppdaget ikke et nytt tilfelle av kreft, da en pasient med tidligere munnkreft tok kontakt. Undersøkelser på et privat helseforetak i etterkant avslørte en ondartet svulst i munnen. Det går fram av en pliktmelding om avvik fra Sykehuset Østfold, først omtalt i sa.no. Pasienten ble operert ved et annet sykehus.

 • Sykehuset skal lage all mat selv

  Sykehuset Østfold skal lage all maten sin selv på Kalnes fra april neste år. Det melder sa.no. Sykehuset har fått kritikk for at deler av maten nå lages på Sykehuset Vestfold og fraktes til Kalnes.

  Sykehusmat
  Foto: Bodil Jenssen / Privat
 • Fornøyde med Kalnes, sier forsker

  Pasientene er fornøyd med det nye sykehuset på Kalnes, mener Vigdis Abrahamsen Grøndahl ved Høgskolen i Østfold. Hun leder en gruppe forskere, som har sett på pasientenes erfaringer med både det gamle sykehuset i Fredrikstad og det nye på Kalnes. Pasientene mener de har fått det bedre, sier Grøndahl.

  Sykehuset Østfold Kalnes
  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
 • Budsjettsprekk for norske sykehus

  Under halvparten av de 20 helseforetakene her til lands klarte å holde budsjettene sine i fjor. Det viser foreløpige prognoser som VG har gjennomgått. Sykehuset i Østfold er lengst unna å innfri økonomisk. Fulgt av Ahus og Sykhuset Telemark.

 • Kalnes åpner for svenske pasienter

  Sykehuset Østfold Kalnes åpner for svenske pasienter til våren, skriver Strömstads Tidning. Allerede etter påske håper sykehuset å kunne ta i mot svenske kvinner som vil føde på sykehuset, fortalte sykehusets kommunikasjonsdirektør Bjørn Hødal på et møte med Strømstad-beboerne på tirsdag.

  Sykehuset Østfold Kalnes / vinterbilde
  Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fredrikstad økte mest

  Fredrikstad fikk flest nye innbyggere av alle østfoldkommunene i fjor. Befolkningsveksten var på 856 personer. Prosentvis var det likevel Våler som hadde den største veksten. 136 nye innbyggere ga en vekst på 2,5 prosent.

  Gangbrua i Fredrikstad
  Foto: Walter Schoffthaler
 • Stenger E18 i én retning

  En strekning av E18 fra Trollbergtjern til Ørje ble i formiddag stengt i retning Sverige. Omkjøring skiltes via fylkesvei 128. Problemer med steinsprut er årsak til at veien blir stengt. Store steiner har løsnet fra rumlefeltet midt i veien og ført til skader på flere biler.