NRK Meny

Sykehuset Østfold

 • Vestby-mottak kan bli utsatt

  Sykehuset Østfold skal vurdere på nytt om det er forsvarlig å ta imot pasienter fra Vestby fra i mai. Det har vært et stort press på sykehuset i vinter, med et økende antall korridorpasienter. Sykehusets styre skal bestemme seg før påske, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande i Helse Sør-Øst.

  Sykehuset Østfold Kalnes utenfor Sarpsborg
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Sendte kreftpasient hjem

  Sykehuset Østfold oppdaget ikke et nytt tilfelle av kreft, da en pasient med tidligere munnkreft tok kontakt. Undersøkelser på et privat helseforetak i etterkant avslørte en ondartet svulst i munnen. Det går fram av en pliktmelding om avvik fra Sykehuset Østfold, først omtalt i sa.no. Pasienten ble operert ved et annet sykehus.

 • Sykehuset skal lage all mat selv

  Sykehuset Østfold skal lage all maten sin selv på Kalnes fra april neste år. Det melder sa.no. Sykehuset har fått kritikk for at deler av maten nå lages på Sykehuset Vestfold og fraktes til Kalnes.

  Sykehusmat
  Foto: Bodil Jenssen / Privat
 • Fornøyde med Kalnes, sier forsker

  Pasientene er fornøyd med det nye sykehuset på Kalnes, mener Vigdis Abrahamsen Grøndahl ved Høgskolen i Østfold. Hun leder en gruppe forskere, som har sett på pasientenes erfaringer med både det gamle sykehuset i Fredrikstad og det nye på Kalnes. Pasientene mener de har fått det bedre, sier Grøndahl.

  Sykehuset Østfold Kalnes
  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
 • Budsjettsprekk for norske sykehus

  Under halvparten av de 20 helseforetakene her til lands klarte å holde budsjettene sine i fjor. Det viser foreløpige prognoser som VG har gjennomgått. Sykehuset i Østfold er lengst unna å innfri økonomisk. Fulgt av Ahus og Sykhuset Telemark.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Frakjørt av to tog

  Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

 • Møte med flyselskap

  Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.