NRK Meny

Sykehuset Østfold

 • Sykehuset skal lage all mat selv

  Sykehuset Østfold skal lage all maten sin selv på Kalnes fra april neste år. Det melder sa.no. Sykehuset har fått kritikk for at deler av maten nå lages på Sykehuset Vestfold og fraktes til Kalnes.

  Sykehusmat
  Foto: Bodil Jenssen / Privat
 • Fornøyde med Kalnes, sier forsker

  Pasientene er fornøyd med det nye sykehuset på Kalnes, mener Vigdis Abrahamsen Grøndahl ved Høgskolen i Østfold. Hun leder en gruppe forskere, som har sett på pasientenes erfaringer med både det gamle sykehuset i Fredrikstad og det nye på Kalnes. Pasientene mener de har fått det bedre, sier Grøndahl.

  Sykehuset Østfold Kalnes
  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
 • Budsjettsprekk for norske sykehus

  Under halvparten av de 20 helseforetakene her til lands klarte å holde budsjettene sine i fjor. Det viser foreløpige prognoser som VG har gjennomgått. Sykehuset i Østfold er lengst unna å innfri økonomisk. Fulgt av Ahus og Sykhuset Telemark.

 • Kalnes åpner for svenske pasienter

  Sykehuset Østfold Kalnes åpner for svenske pasienter til våren, skriver Strömstads Tidning. Allerede etter påske håper sykehuset å kunne ta i mot svenske kvinner som vil føde på sykehuset, fortalte sykehusets kommunikasjonsdirektør Bjørn Hødal på et møte med Strømstad-beboerne på tirsdag.

  Sykehuset Østfold Kalnes / vinterbilde
  Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK
 • Hadde flere ansatte enn budsjettert

  Sykehuset Østfold hadde for mange folk i arbeid i sommer. Innkjøringsproblemer på blant annet laboratoriet gjorde at sykeshuset hadde høyere bemanning enn det det var satt av penger til ved utgangen av juli, 136 månedsverk mer enn budsjettert. Kommunikasjonssjef Bjørn Hødal sier de har brukt midlertidige løsninger for dekke behovet.

  Sykehuset Kalnes
  Foto: Tor-René Stryger / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • – Bilen står delvis under vann

  Ifølge Smaalenenes Avis har ulykken i Hobøl skjedd der Hulsbekken møter Hobølelva, like sør Elvestad. Bilen skal stå delvis under vann, men føreren av bilen har kommet seg ut og blir behandlet av helsepersonell. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

 • Vil verne dam ved utbyggingsområde

  Sorgenfridammen i Fredrikstad bør vernes fordi det er obsert så mange og sjeldne fuglearter der, mener Miljøpartiet de Grønne i byen. Gruppeleder Henning Aall sier de ikke vil endre utbyggingsplanene for området, men mener dammen og et sivbelte rundt må vernes.