NRK Meny
Normal

Sykehuset nektet å navngi lege

Sykehuset Østfold ventet i ett år med å navngi legen som granskes for å ha latt flere menn gå med ubehandlet kreft over flere år.

Sykehuset Østfold, Fredrikstad

Spesialisten har privatpraksis, men er så mye brukt at sykehuset likevel følte de var inhabile i saken.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det skriver VG onsdag. I går skrev samme avis om legespesialisten i Østfold, som granskes av Helsetilsynet for å ikke å ha behandlet flere menn som hadde kreft.

Legen driver en privat klinikk i Østfold og er 100 prosent avtalespesialist for Helse Sør-Øst.

Tause i ett år

Allerede i januar 2010 ble Helsetilsynet varslet av en lege ved Sykehuset Østfold (SØ), som var bekymret for legens praksis. Da ble navnet til legen holdt hemmelig.

I fjor høst opprettet Helsetilsynet tilsynssak mot legen, etter at en pasient hadde slått alarm.

Sykehuset bekreftet da at de var bekymret med tanke på en lege, men nektet å oppgi navnet på den aktuelle legen. Dette til tross for flere oppfordringer fra Helsetilsynet.

Ikke før januar i år opplyste SØ navnet til legen, noe som har ført til en omfattende granskningssak.

Ekstern sakkyndig

– Sykehuset har ingen rolle overfor en enkelt lege som ikke er ansatt hos oss i en slik sak, vårt ansvar vil være å ivareta den enkelte pasient på best mulig måte og bistå med ytterligere informasjon til Helsetilsynet i Østfold, sier kommunikasjonsdirektør ved SØ, Anne Grethe Erlandsen, tilVG.

SØ har også bedt om at det benyttes en ekstern sakkyndig i forbindelse med saksbehandlingen.

– Dette er et lite fagområde der mange av legene i perioder har arbeidet sammen og der det kunne være fare for inhabilitet i saksbehandlingen, sier Erlandsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.