Som eneste sykehus i landet er Sykehuset Østfold Moss med i et pilotprosjekt, der målet er å sørge for mer økologisk mat i offentlige institusjoner.
I tråd med regjeringens ønsker har sykehuset som mål at 15 prosent av maten skal være økologisk i løpet av 2015.
LES:
– Bra for alle
En engasjert kjøkkensjef Ole Bertheussen er ikke i tvil om at økomat er veien å gå.
– Det er bra for oss, pasientene og dyra. Vi blir mer bevisste på det vi driver med, pasientene får sunnere mat og dyra får et bedre liv, sier Bertheussen til NRK.no.
Økologisk mat koster litt mer, og det krever en god del opplæring. Men det er verdt det, mener kjøkkensjefen.
– Kokkene har vært på kurs og har fått besøke bønder som produserer økologiske råvarer. Det har medført at de er blitt veldig motiverte og ser nye muligheter til å lage spennende mat på kjøkkenet, sier Bertheussen.
LES OGSÅ:
God respons
Mens NRK.no gjester kjøkkenet på sykehuset lager kokken Dag Edvardsen økologiske rundstykker. Med speltmel, egg og økologiske sesamfrø.
Pasient Angela Dominguez setter stor pris på det de får servert økologiske lekkerbiskner under sykehusoppholdet.
– Jeg synes det er veldig bra. Flere sykehus bør komme etter, sier hun til NRK.no.
Regjeringen har bestemt at 15 prosent av norsk matproduksjon skal være økologisk innen 2020.