NRK Meny
Normal

Jordmor ble ufør etter arbeidsulykke

Sykehuset Østfold bøtelagt for brudd på arbeidsmiljøloven.

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Sykehuset Østfold er ilagt en bot på 175 000 kroner etter en arbeidsulykke. Det er politimesteren i Østfold som har bøtelagt sykehuset etter at en jordmor skled i en vanndam i korridoren på sykehuset.

Jordmoren hadde fulgt en pasient over til en annen avdeling, da hun på vei tilbake skled i vanndammen på gulvet og kraftig skadet det ene låret.

100 prosent arbeidsufør

Ifølge politiet kom vanndammen fra en vannlekkasje som sykehuset hadde visst om i nærmere 5 måneder, uten å utbedre eller sikre.

Jordmoren som skadet seg i fallet ble etter arbeidsulykken 100 prosent uføretrygdet som følge av skaden.

Sykehuset beklager

HR-direktør Wenche Lyngholm i Sykehuset Østfold sier til NRK at ulykken er sterkt beklagelig;

– At en medarbeider skader seg på jobb er noe av det vi som ledere frykter aller mest. Vi beklager de følgene denne arbeidsulykken fikk for vår medarbeider. Vi har sterkt fokus på helse, miljø og sikkerhetsarbeid for å unngå slike alvorlige hendelser.

Sykehuset har vedtatt forelegget på 175 000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Selger tomt ved flyplassen

    Investorene Terje Høili og Arvid Ryen avslutter flyplassengasjementet, og har lagt ut et tomteområde vis-à-vis terminalbygget i Rygge for salg. Det skriver Moss Avis. Rørskogen næringsområde er på 50 mål og har en prisantydning på 60 millioner kroner.

  • God kapasitet på innfartsparkering

    Statens vegvesen oppfordrer flere bilister som kommer sørfra inn mot Oslo til å bruke innfartsparkeringene ved E6, og ta buss videre derfra. Kapasiteten er fortsatt god både ved Tusenfryd og på Vinterbro, sier prosjektleder i Vegvesenet, Hilde Ulvik.