NRK Meny
Normal

Sykehuset blir boliger

Selskapet som har kjøpt sykehusbygningene på Cicignon i Fredrikstad har planer om å gjøre bygningene om til boliger.

Sykehuset Østfold, avdeling Fredrikstad

Sykehuset Østfolds anlegg på Cicignon i Fredrikstad.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Sykehuset Østfolds bygninger på Cicignon i Fredrikstad er solgt til firmaet NG Development AS melder Sykehuset Østfold på sine nettsider.

Noe blir revet

– Det man tenker seg er å rive mye av bygningsmassen og bygge resten om til boligformål, opplyser kjøperselskapets advokat Mats Mæland.

Han kan ikke gå i detalj på hvor stor del av bygningsmassen som er tenkt revet.

– Vil noe av bygningsmassen ble brukt til næringsvirksomhet også?

– Dersom det er behov for servicevirksomhet knyttet til området kan det være en mulighet, sier Mæland.

Overtar neste år

Han understreker at utviklingen av området vil skje i tråd med den mulighetsstudien som ble utarbeidet av kommunen og sykehuset.

Overtakelsen av eiendommen vil finne sted etter at sykehuset har flyttet til Kalnes.

I løpet av 2015 flyttes mesteparten av sykehusdriften til Kalnes og Moss.

Sykehusbygningene ble lagt ut for salg i fjor. Inntektene av salget skal brukes til å finansiere det nye sykehuset på Kalnes.

Kontrakten om kjøp av eiendommen på Cicignon ble nylig skrevet under av Sykehuset Østfold og NG Development AS

Mæland forteller at kjøperen er godt fornøyd med å få kjøpt eiendommen og at det har vært en god dialog med megler, selger og kommune.

Kinesisk bakgrunn

– Eiendommen har et godt potensial for boligformål. Fredrikstad en vekstkommune, vi forventer vekst i byen de neste årene, sier Mæland.

Selskapet NG Development AS er opprettet nettopp for å kjøpe denne eiendommen. Selskapet inngår i konsernet Nordic Group Holding som har hovedkontor i Bergen og som driver med utvikling av bygårder for boligformål. Konsernet har en del boliger i Bergen og Oslo.

Bak konsernet står Cao Kan. Han er født i Kina, men kom til Norge som tenåring og er utdannet i Norge. Han er bosatt i Bergen.

Ifølge sykehusets hjemmesider er prosjektdirektør Tore Dag Olsen er tilfreds med at det nå foreligger endelig avtale om salg av eiendommen og at sykehuset nå konsentrerer seg om å realisere det nye sykehuset.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.