NRK Meny
Normal

Svindlet til seg uførepensjon

En 67 år gammel mann fra Moss er funnet skyldig i å ha lurt NAV til å utbetale over en halv million kroner i uførepensjon.

Moss Tingrett
Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

En kvinne i 50-årene var også tiltalt i saken, men både aktor og retten mente hun skulle frifinnes for medvirkning til svindelen.

Da han søkte uførepensjon i 2010 meldte han ikke inn inntekt han hadde. Denne inntekten ble rapportert inn til skattemyndighetene som konas. Årene i etterkant var inntektene hans innrapportert delvis på ham selv og kona. For perioden 2010 til 2013 dreier dette seg om drøy 561.000 kroner.

NAV har siden det avsluttet utbetaling av uførepensjon og fremmet krav om tilbakebetaling.

Moss tingrett har dømt mannen til sju måneders fengsel, hvor 90 dager av straffen utsettes mot en prøvetid på to år. Han må også betale saksomkostninger på 3.000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.