Svindlet til seg uførepensjon

En 67 år gammel mann fra Moss er funnet skyldig i å ha lurt NAV til å utbetale over en halv million kroner i uførepensjon.

Moss Tingrett
Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

En kvinne i 50-årene var også tiltalt i saken, men både aktor og retten mente hun skulle frifinnes for medvirkning til svindelen.

Da han søkte uførepensjon i 2010 meldte han ikke inn inntekt han hadde. Denne inntekten ble rapportert inn til skattemyndighetene som konas. Årene i etterkant var inntektene hans innrapportert delvis på ham selv og kona. For perioden 2010 til 2013 dreier dette seg om drøy 561.000 kroner.

NAV har siden det avsluttet utbetaling av uførepensjon og fremmet krav om tilbakebetaling.

Moss tingrett har dømt mannen til sju måneders fengsel, hvor 90 dager av straffen utsettes mot en prøvetid på to år. Han må også betale saksomkostninger på 3.000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil betale tilbake gaver

    Rygge Airport kommer til å betale tilbake penger de har fått, dersom de stanser arbeidet med å overta Moss Lufthavn Rygge. Det sier styreleder Ole Kristian Sivertsen. I går ble det kjent at selskapet Jotunfjell Partners har lagt inn et konkret bud om å overta driften av Moss Lufthavn Rygge. Sivertsen sier Rygge Airport vurderer å samarbeide med Jotunfjell, men betaler tilbake gaver om de gir opp.