NRK Meny
Normal

Smuglet til ramadanfeiring og svindlet penger

Nå må mannen i fengsel i 36 dager og betale tilbake over 84 000 kroner til Nordea.

Kjøttet skulle brukes til avslutningen av ramadan med 180 gjester .

166 kilo halalkjøtt

I Halden tingrett innrømmet mannen delvis pengesvindelen. Han innrømmet å ha dratt til Sverige for å kjøpe 166 kilo halalkjøtt til å feire avslutningen av ramadan. De var 180 personer som skulle feire den store muislimske høytiden.

Sammen med en annen, dro han til Strømstad og kjøpte kjøttet. Ved gamle Svinesunds bro ble han stanset og tollerne fant kjøttet i bagasjerommet på bilen.

Kjøpte varer og meldte kortet stjålet

Pengesvindelen skal ha foregått ved at mannen fikk ut 84 593,- kroner fra Nordeas minibank, uten å ha dekning på kortet. Han skal også ha fått ut over 12 000 kroner ved å handle varer med minibankkortet, for deretter å melde det stjålet slik at han fikk beløpet erstattet av banken.

I tillegg til erstatning og fengsel må mannen også betale 2 000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.