NRK Meny
Normal

Sju måneders fengsel for trygdesvindel

I løpet av vel to år svindlet kvinnen til seg nær 350.000 kroner i ledighetstrygd. Hun er dømt for trygdesvindel to ganger tidligere, og nå må hun sone sju måneder i fengsel.

NAV-logo

Kvinnen er dømt for å ha svindlet NAV for 350.000 kroner.

Foto: Brennpunkt

Kvinnen, som er i begynnelsen av 50-årene, møtte for Heggen og Frøland tingrett på Mysen i forrige uke. I retten tilstod hun at hun hadde arbeidet langt mer enn hun oppga til NAV.

I løpet av tretten måneder fra februar 2011 til mars 2013 arbeidet hun 3470 timer. På de elektroniske meldekortene hun leverte inn oppga hun at hun hadde arbeidet 1334 timer.

Følte press fra barna

Heggen og Frøland tingrett

Kvinnen møtte for Heggen og Frøland tingrett i forrige uke.

Foto: Ketil Strebel / NRK

Dette førte til at kvinnen fikk utbetalt nær 350.000 kroner i ledighetstrygd i løpet av perioden. I retten medga kvinnen at hun visste at hun hadde gjort noe galt, men hun opplevde press fra sine voksne barn om å få penger.

Påtalemyndigheten foreslo sju måneders fengsel for kvinnen. Kvinnens forsvarer ba om at deler av straffen ble gjort betinget.

Dømt for tredje gang

Kvinnen er dømt for trygdesvindel to ganger tidligere. For sju år siden ble kvinnen dømt til å utføre samfunnsstraff. I 2010 ble kvinnen dømt til fengsel i 24 dager. Kort tid etter at denne dommen var sonet svindlet kvinnen altså NAV på nytt.

– Det tyder på at kvinnen ikke har tatt lærdom av tidligere dommer, slår tingretten fast. Retten mener det er på sin plass med en streng reaksjon og fastsatte straffen i tråd med påtalemyndighetens forslag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: