NRK Meny
Normal

Svindel-tiltalt møtte ikke i retten

En tidligere finansrågiver som i politiavhør har innrømmet å ha svindlet til seg 18 millioner kroner, dro istedet til lege da rettssaken mot ham startet tirsdag.

Moss tingrett

Moss tingrett.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Ifølge Moss Avis hevder tiltaltes advokat Henrik Bliksrud, at mannen har blitt syk, og at han dermed har dratt til legekontoret i Råde for å få en erklæring på at han ikke kan møte i retten nå.

Saken er utsatt i Moss tingrett i påvente på erklæring fra Råde legekontor.

Skal ha brukt pengene til utenlandsk nettselskap

Den tidligere finansrådgiveren har også i intervju med Moss Avis sagt at han skulle betale tilbake pengene han har svindlet.

Mannen skal ha lurt til seg 18 millioner kroner, blant annet fra flere trafikkskadeofres erstatninger, og pengene skal ha blitt brukt i et utenlandsk nettselskap.

– Mistet morsarven

– Jeg er rett og slett forbannet på meg selv som lot meg folede av mannen. Han vriket tillitsfull og jeg hadde ingen grunn til å tro at han brukte mine penger på spill i utenlandske nettselskaper.

– Det er arven etter min mor og jeg har liten tro på at jeg kommer til å se pengene igjen, sier en av de fornærmede til avisa i Moss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.