NRK Meny
Normal

Svindel-siktet løslatt fra varetekt

Etter å ha sittet varetektsfengslet i to uker er en DnB NOR-ansatt i 30-årene fra Oslo blitt løslatt.

Hus brukt i svindel

Et av husene som skal ha blitt brukt i svindelsaken.

Foto: Håvard Wien / NRK

Mannen er fortsatt siktet for å ha medvirket til fem bedragerier i forbindelse med den store banksvindelsaken som er rullet opp det siste halvåret

Tror ikke på tiltale

Til sammen er 20 personer siktet i saken. De skal ha lurt flere banker til å utbetale urettmessige lån på til sammen 150 millioner kroner.

LES: Fire DnB Nor-ansatte pågrepet

Den løslatte mannens forsvarer advokat Harald Otterstad har ingen tro på at det vil bli tatt ut tiltale mot ham.

– Det er en stor og alvorlig sak vi snakker om her, med enorme summer involvert. Jeg tror ikke påtalemyndigheten ville ha sluppet ham fri nå dersom de hadde hatt noe på ham, sier Otterstad til nettutgaven til Sarpsborg Arbeiderblad, sa.no.

LES: Brann avslørte millionsvindel

Flere varetektsfengslet

Otterstad og hans klient anket fengslingskjennelsen fra Fredrikstad tingrett for to uker siden, men har ikke fått avgjort anken til lagmannsretten.

Til sammen ble sju siktede i DnB NOR-saken varetektsfengslet 27. august.

Fire av de siktede er ansatt i DnB NOR. To av de varetektsfengslede ble framstilt i Fredrikstad tingrett, mens de andre ble framstilt i Oslo.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.