Svetter forbi frustrasjonen

Mens andre pendlere stanger i kø og fortviler over innstilte tog, parkerer Rolf-Arne Schulze bilen og sykler forbi køen de siste milene inn til Oslo.

Rolf-Arne Schulze

Rolf-Arne Schulze er ikke som andre pendlere fra Østfold til Oslo.

Foto: Privat

Togstreiken har vart en stund, og da gjelder det å være kreativ som pendler. Noen satser på samkjøring, andre velger hjemmekontor så ofte de kan.

Rolf-Arne Schulze har valgt en annen løsning. Han pendler daglig fra Fredrikstad og jobber på IT-avdelingen til NSB i Oslo. Schulze kjører elbil fra Fredrikstad til Vinterbro i Ås eller til Hvervenbukta rett innenfor bygrensa. Den siste strekningen inn til arbeidsplassen tilbakelegger han med sykkel.

– På Hvervenbukta er det parkeringsplass med lader til elbil. Oslo kommune spanderer strømmen. Derfra har jeg en mils sykkeltur til og fra Oslo, sier Schulze.

– Du sykler ikke hele strekningen fra Fredrikstad til Oslo, altså?

– Det har jeg rett og slett ikke tid til. Men, jeg har nok kondis til det.

Flere velger denne løsningen

Schulze la ut tips på nettet om denne løsningen da pendlerne på Østfoldbanen ble rammet av streik. Nå står det ofte et tjuetalls biler med sykkelstativ på parkeringsplassen ved Hvervenbukta.

– Driver dere med «samsykling», er det flere som sykler i følge?

Trafikk mot Oslo

På reisetider.no er rødt et varsel om saktegående kø og mye forsinkelse i trafikken.

Foto: Skjermdump reisetider.no

– Det er en del som gjør det, men ikke jeg. Jeg liker å være min egen herre. Det er litt derfor jeg velger den løsningen.

Trening uten tidstap

Det er forskjell på trafikken på veiene mot Oslo fra dag til dag. På fredager er det flere som velger hjemmekontor, men de fire første dagene i uka er det ofte svært saktegående kø både på E18 og E6 i morgenrushet. Statens vegvesens nettside, «reisertider.no», har flere ganger rapportert om kjøretid på over to timer på den 28 kilometerne fra Vinterbro til Oslo sentrum.

Schulze anbefaler gjerne løsningen med å sykle de siste kilometerne:

– Det gir en fin start på dagen. Det er gratis trening uten tidstap. Når jeg kommer hjem til middag, har jeg allerede gjort unna dagens treningsøkt.

Trafikk på E18 mot Oslo

Dette er et vanlig syn på E18 ved Fiskvollen, og nå under streiken har køen vært ekstra saktegående.

Foto: Statens vegvesen / webkamera