NRK Meny
Normal

Svensker kappkjørte på E6

Tirsdag kveld stoppet politiet i Østfold to bilister som kjørte om kapp på E6. I tillegg råkjørte en kvinne i 20-årene i 80-sonen.

Råkjøring på E6

De svenske bilistene som kappkjørte på E6 hadde en hastighet på 153,14 kilometer i timen.

Foto: Politiet

Politiet kunne sent tirsdag kveld melde om flere grove fartsovertredelser i Østfold. Like etter klokken 22 stoppet UP to menn i 40-årene med svenskregistrerte biler som kappkjørte på E6 ved Moss. Bilenes hastighet ble målt til 153,14 kilometer i timen.

– Kappkjøring på E6 godtar vi selvfølgelig ikke, og det ble derfor forholdsvis enkelt å frata dem førerkortet. Farepotensialet er stort og de medfører risiko både for seg selv og andre veifarende, sier Stein-Olaf Røberg, UP-leder for Øst og Innlandet politidistrikt, til NRK Østfold.

Les også:

Dobbel hastighet i 80-sonen

Til omtrent samme tid ble en kvinne i 20-årene stoppet i Skjeberg da hun kjørte i 164 km/t i 80-sonen.

– Hun kjørte i over dobbel hastighet av hva som er tillatt på strekningen. Det er absolutt risikosport og vedkommende risikerer også ubetinget fengsel. Vi er veldig glad for at vedkommende er luket ut av trafikken slik at det blir tryggere for oss andre, sier Røberg.

Kvinnen fikk førerkortet beslaglagt og forholdet er anmeldt.

Tirsdag kveld ble også to andre bilister stoppet i Skjeberg. En mann i 60-årene ble målt til 122 kilometer i timen i 80-sonen og fikk førerkortet beslaglagt, og en kvinne i 20-årene fikk to nye prikker etter å ha kjørt i 100 kilometer i timen i 80-sonen. Prikkene ga til sammen åtte prikker og hun fikk førerkortet beslaglagt.

Les også:

– Skremmende tendens

Ifølge Røberg er sommeren høysesong for trafikksaker da tørre veibaner medfører høye hastigheter.

– Folk later til å ha det veldig travelt. Uten at jeg har noen tall akkurat nå, har vi bare den siste måneden hatt mange saker der førere har blitt fratatt førerkortet, sier han.

UP-lederen mener tendensen er skremmende og er bekymret for at så mange velger å ta sjanser i trafikken.

– Generelt går det altfor fort og folk må roe seg ned. Det er en fartsgrense på 110 kilometer i timen på store deler av E6 gjennom Østfold og vi vet at mange synes at det er fort nok. De som kjører i høyere hastighet enn det må regne med at politiet er på stedet og stopper dem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.