NRK Meny
Normal

Svenske Matthias Wengelin vant Grenserittet

Mathias Wengelin syklet først i mål på Fredriksten festning og slo konkurrentene med bare få centimeter.

Vinner av Grenserittet 2010 Matthias Wengelin

Mathias Wengelin avbildet da han syklet inn til seier i Grenserittet i 2010.

I dag gikk Grenserittet av stabelen. Både profesjonelle og amatørsyklister bega seg på strekningen fra Strömstad til Fredriksted festning i Halden.

Svenske Mathias Wengelin var førstemann i mål og fullførte etappen på to timer, 30 minutter og 32 hundredeler.

Det er dermed femte gang Wengelin vinner Grenserittet.

– Denne gangen måtte han slite. Han var en halv meter bak når det var ti meter igjen til målstreken, men så greide han å karre til seg førsteplassen med bare 10 centimeters ledelse, forteller leder for Grenserittet, Thor Fagereng.

– Det var veldig spennende, legger han til.

Over 4.000 deltagere var påmeldt til årets Grenseritt. Dette er likevel en nedgang i antall deltagere sammenlignet med de siste årene. For to år siden var det drøyt 6.000 deltagere i sykkelrittet fra Strömstad til Halden, det er nå nesten halvert.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • – Høyt belegg gir korridorpasienter

  Pasienter havner på korridor fordi sykehusene må operere med et for høyt belegg. Det mener leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik. Sykehuset Østfold har en nullvisjon når det gjelder korridorpasienter, men hadde i fjor i snitt 10 pasienter bak et skjermbrett hver dag. Lederen av sykepleierforbundet mener årsaken ligger i at sykehusene i Norge ligger langt over anbefalt beleggsprosent på 85 prosent.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold
 • Influensaen kan ha nådd toppen

  Antall tilfeller av influensa er fremdeles moderat i Østfold. Ifølge Folkehelseinstituttet ser vinterens influensautbrudd ut til å ha nådd en topp i uke 1. Det betyr at influensatoppen kan være nådd, men det er likevel forventet flere influensasyke i ukene fremover.

  Syk, influensa
  Foto: Dusan Zidar