NRK Meny
Normal

Slagsmål i Sverige for retten i Sarpsborg

Volden skjedde i Sverige, men rettssaken går i Sarpsborg.

Sarpsborg tingrett

Et slagsmål i Strömstad ender for retten i Sarpsborg.

Foto: Rainer Prang / NRK

En natt i midten av november ble en mann slått ned på Laholmen hotell i Strömstad. Torsdag skal saken opp for tingretten i Sarpsborg.

Det hører med til sjeldenhetene at lovbrudd begått i utlandet behandles for norsk rett, men i dette tilfellet er både tiltalte og de to fornærmede i saken norske. Tiltalen er også norsk, den er tatt ut av en jurist ved Østfold politidistrikt.

Det er en sarping i slutten av 40-årene som er tiltalt i saken.

Brukket nese og to «blåveiser»

I følge tiltalen skal mannen ha slått en Fredrikstadmann i ansiktet med albuen. Resultatet ble en brukket nese og to «blåveiser».

På samme tid skal tiltalte ha slått til en annen sarping slik at han falt og fikk et kutt i den ene hånden. Mannen måtte til lege for å få sydd kuttet.

Sarpsborg tingrett har satt av torsdagen til behandling av saken. Thor Arild Hansen møter som aktor, mens Harald Otterstad er ført opp som forsvarer for tiltalte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.