NRK Meny
Normal

Slagsmål i Sverige for retten i Sarpsborg

Volden skjedde i Sverige, men rettssaken går i Sarpsborg.

Sarpsborg tingrett

Et slagsmål i Strömstad ender for retten i Sarpsborg.

Foto: Rainer Prang / NRK

En natt i midten av november ble en mann slått ned på Laholmen hotell i Strömstad. Torsdag skal saken opp for tingretten i Sarpsborg.

Det hører med til sjeldenhetene at lovbrudd begått i utlandet behandles for norsk rett, men i dette tilfellet er både tiltalte og de to fornærmede i saken norske. Tiltalen er også norsk, den er tatt ut av en jurist ved Østfold politidistrikt.

Det er en sarping i slutten av 40-årene som er tiltalt i saken.

Brukket nese og to «blåveiser»

I følge tiltalen skal mannen ha slått en Fredrikstadmann i ansiktet med albuen. Resultatet ble en brukket nese og to «blåveiser».

På samme tid skal tiltalte ha slått til en annen sarping slik at han falt og fikk et kutt i den ene hånden. Mannen måtte til lege for å få sydd kuttet.

Sarpsborg tingrett har satt av torsdagen til behandling av saken. Thor Arild Hansen møter som aktor, mens Harald Otterstad er ført opp som forsvarer for tiltalte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vei stengt i Fredrikstad

    Riksvei 111 ved Torp i Fredrikstad er stengt på grunn av bilberging. Omkjøring er skiltet.

  • Ikke ny runde om storkommune

    Det blir ingen ny runde om spørsmålet om kommunesammenslåing i Trøgstad. 1.000 innbyggere hadde skrevet under for å få opp spørsmålet på nytt i kommunestyret, men forslaget ble avslått, skriver Smaalenenes Avis.