NRK Meny
Normal

Svensk politiker: Ta jobb i Norge!

Arbeidsløse svensker bør tvinges til å takke ja til jobber i Norge. Det mener lederen for partiet Moderatarna i Sverige.

Svensk og norsk flagg
Foto: Erlend Aas / Scanpix

Det kom frem da partilederen, Fredrik Reinfeldt, i går besøkte Bengtsfors, i forbindelse med valgkampen, skriver Sveriges radio.

- Bedre enn å gå på trygd

Reinfeldt mener arbeidsløse svensker heller bør ta jobber i Norge dersom de blir tilbudt dette, fremfor å leve på stønad i Sverige.

- Vi tror det er det beste for enkeltmenneske og samfunnsøkonomien at folk tar de jobbene de får tilbud om. Alternativet til jobb i Norge må ikke være å leve på bidrag, sier han til Sveriges Radio.

Mange grensependlere fra før

Rundt 3 700 personer bosatt i Østfolds nabofylke, Västra Götaland, pendler til jobb i Norge daglig. Det er en betydelig andel av all arbeidspendling fra Sverige til Norge.

Totalt er det 13 000 svensker som daglig pendler til sine arbeidsplasser i Norge langs grensen.

Bare i Strömstad alene dreier dette seg om 565 personer, viser statistikk regionutvecklingssekretariatet i Västra Götaland har innhentet i samarbeide med Østfold fylkeskommune.

Til sammenligning arbeidspendler 3 000 personer fra Malmø-regionen til Danmark via Öresundsbrua.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55

  • Sparta tap

    Det ender til slutt 3–5 mellom Sparta og Lillehammer. Dermed leder Lillehammer 3–0 i kamper, og Sparta må vinne de fire neste for å nå finalen i sluttspillet.