NRK Meny
Normal

Svensk lokal-LO boikotter Ryanair

Medlemmene i LO Värmland oppfordres til å boikotte det irske flyselskapet, fordi det motarbeider pilotenes ønsker om å organisere seg.

Ryanair fly Rygge
Foto: NRK

LO Värmland har ca. 46.000 medlemmer. Ledelsen har gått til det skritt å oppfordre til en boikott fordi de mener pilotenes arbeidssituasjon begynner å gli en risiko for flysikkerheten. Leder Lars Mejern Larsson sier til TV 4 Värmland at de ikke ser noen alternativer, siden retten til å fagorganisere seg er så grunnleggende.

- Vi skal ha en svensk kollektivavtale, like vilkår for alle, sier Larsson.

LO Østfold boikotter ikke

I LO Østfold registrerer de at deres svenske brødre oppfordrer til boikott, men det er langt fram før en lignende aksjonsform tas i bruk her. Det sier LO-leder Ulf Lervik.

- Boikott er et virkemiddel som er lovregulert i Norge. Det kan brukes når man formelt sett er i en arbeidstvist, opplyser Lervik.

LO Østfold avventer derfor den videre gangen i den arbeidsrettssaken en tidligere kabinansatt basert på Moss Lufthavn Rygge har reist mot Ryanair. Foreløpig har ikke Ryanair svart på stevningen.

En tidligere ungarsk Ryanair-ansatt inngikk et forlik med selskapet i januar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 tapte

    Brann slo Sarpsborg 2–0 i Bergen i kveld. Brann skåret ett mål i hver omgang. Sarpingene har hatt en hard uke med suksess i Rijeka i Europa League. Det manglet energi nok til å slå bergenserne.