NRK Meny
Normal

Svensk lokal-LO boikotter Ryanair

Medlemmene i LO Värmland oppfordres til å boikotte det irske flyselskapet, fordi det motarbeider pilotenes ønsker om å organisere seg.

Ryanair fly Rygge
Foto: NRK

LO Värmland har ca. 46.000 medlemmer. Ledelsen har gått til det skritt å oppfordre til en boikott fordi de mener pilotenes arbeidssituasjon begynner å gli en risiko for flysikkerheten. Leder Lars Mejern Larsson sier til TV 4 Värmland at de ikke ser noen alternativer, siden retten til å fagorganisere seg er så grunnleggende.

- Vi skal ha en svensk kollektivavtale, like vilkår for alle, sier Larsson.

LO Østfold boikotter ikke

I LO Østfold registrerer de at deres svenske brødre oppfordrer til boikott, men det er langt fram før en lignende aksjonsform tas i bruk her. Det sier LO-leder Ulf Lervik.

- Boikott er et virkemiddel som er lovregulert i Norge. Det kan brukes når man formelt sett er i en arbeidstvist, opplyser Lervik.

LO Østfold avventer derfor den videre gangen i den arbeidsrettssaken en tidligere kabinansatt basert på Moss Lufthavn Rygge har reist mot Ryanair. Foreløpig har ikke Ryanair svart på stevningen.

En tidligere ungarsk Ryanair-ansatt inngikk et forlik med selskapet i januar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i Moss slukket

    Brannen ved Rockwool i Moss er slukket, melder politiet på Twitter. 15 personer var inne i bygget da brannen startet, alle kom seg ut og ingen ble skadet.

  • Brann i Moss

    Politi og brannvesen har rykket ut til Rockwool i Værlegata fordi de har fått melding om brann i en takkonstruksjon.