NRK Meny
Normal

Svensk kjøpesenter tapte i retten

Nordby shoppingcenter må betale Halden kommune ti millioner kroner.

Nordby Shopping Center

Det svenske kjøpesenteret tapte i norsk rett.

Foto: Rainer Prang / NRK

Ifølge dommen som ble avsagt bare et par dager etter at saken var behandlet i retten, dømmes Nordby shoppingcenter AB til å betale 9,9 millioner kroner i tilknytningsavgift for vannet fra Halden kommune, skriver Halden Arbeiderblad.

I tillegg må kjøpesenteret betale Halden kommunes saksomkostninger med 150.000 kroner.

Mente kommunen somlet

Kommunen mente senteret skyldte penger for tilkobling til vann, men eierne av senteret nektet å betale en regning på 10,8 millioner kroner, dermed havnet saken i retten.

Det ble lagt rør fra Nordby syd for Svinesund til Ringdalsfjorden, under fjorden og fram til Sponvika der Halden kommunes vannledning ligger.

Først to år etter at avtalen ble inngått kunne man koble seg til det kommunale Halden-vannet. Da tilkobling fant sted var gebyr innført, og regningen fra Halden kommune lød på 10,8 millioner kroner.

Eierne av kjøpesenteret mente kommunen somlet og ville ikke betale, mens det fra kommunalt hold ble hevdet at det aldri forelå noen fullverdig søknad.

LES OGSÅ:

– Prinsipielt viktig dom

Thor Edquist (H)

Thor Edquist.

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden-ordfører Thor Edquist (H) er svært fornøyd med at Nordby Kjøpesenter AB er dømt til å betale 9,9 millioner kroner i tilknytningsavgift for vannet fra Halden kommune.

Edquist sier striden om vanntilknytningsavgiften har vært svært interessant for andre kommuner, og kan være prinsipielt viktig.

– Det er mange som har ventet på denne dommen i lignende saker, så får vi se om dette blir det endelige resultatet. Uansett er det positivt for Halden kommune at vi har vunnet denne saken, sier Edquist.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.