NRK Meny
Normal

Svelget nesten 1 kilo heroin

Deretter la han ut på tur fra Nederland til Norge.

Kokain

Analyser hos Kripos viste at det samlede beslaget var på endte opp med å bli på 870 gram heroin. Dette bildet er av et annet beslag av kokain.

Foto: Tollvesenet

Den risikable narkotikasmuglingen ble avslørt av tollerne på Svinesund i oktober i fjor.

Mannen i slutten av tredveårene, som har nigeriansk statsborgerskap, er nå dømt til fengsel i seks år og seks måneder i Halden tingrett.

Mannen var passasjer på Säffle-bussen fra Göteborg til Oslo da tollerne ble mistenksomme på han.

Tollbetjenten festet lite lit til mannens forklaring om at han skulle til Oslo for å kjøpe ødelagte biler, da han ikke hadde noen konkrete avtaler i Norge.

Han ble tatt med til kroppsvisitasjon og bedt om å avgi urinprøve og gå på spesialtoalett. Dette ga ingen resultater, men mannen ble ikke sluppet løs av tollerne.

Avslørt av overvåkingskamera

Fem timer etter at han ble tatt av bussen viste imidlertid et overvåkingskamera at mannen satte seg ned og gjorde fra seg i genseren sin.

Her fant tollerne 12 eggformede plastkuler, og sendte mannen tilbake på toalettet. Der dukket det opp ytterligere "16 egg" med hvitt pulver.

Tre "egg" til kom ut da han kom til Halden politistasjon, mens de siste tre eggene først kom ut da mannen var overført til fengselet i Halden, nesten en uke etter han ble tatt.

- Trodde det var kokain

Analyser hos Kripos viste at det samlede beslaget var på endte opp med å bli på 870 gram heroin.

Mannen har selv forklart at han skulle få 2500 euro for å smugle stoffet til Norge, men at han trodde pulveret var kokain, ikke heroin.

Nå er mannen dømt til seks år og seks måneder i fengsel i Halden tingrett.

- Tilståelsen kan ikke gis formildende vekt ved straffeutmålingen. Han ble tatt på fersk gjerning og erkjente ingenting før heroinet kom ut av kroppen, står det i dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Selger tomt ved flyplassen

    Investorene Terje Høili og Arvid Ryen avslutter flyplassengasjementet, og har lagt ut et tomteområde vis-à-vis terminalbygget i Rygge for salg. Det skriver Moss Avis. Rørskogen næringsområde er på 50 mål og har en prisantydning på 60 millioner kroner.

  • God kapasitet på innfartsparkering

    Statens vegvesen oppfordrer flere bilister som kommer sørfra inn mot Oslo til å bruke innfartsparkeringene ved E6, og ta buss videre derfra. Kapasiteten er fortsatt god både ved Tusenfryd og på Vinterbro, sier prosjektleder i Vegvesenet, Hilde Ulvik.