NRK Meny
Normal

Svelget én kilo kokain

To polakker svelget til sammen én kilo kokain før de satte seg i bilen til Norge.

De to mennene i 30-årene ble tatt av tollerne på Svinesund på ettermiddagen søndag 29. april. De fortalte tollerne at de skulle til Oslo for å søke jobb.

Tollerne bestemte seg for en grundig kontroll av både kjøretøyet og de to mennene. Det ble gjennomført søk med narkotikahund, uten markering for funn av narkotika.

Da det oppsto mistanke om at mennene hadde svelget narkotika, anmodet Tollvesenet om innvendig kontroll på sykehus.

Røntgenkontrollen bekreftet tollernes mistanke og tollbeslaget ble på èn kilo kokain.

– De hadde svelget en halv kilo hver. Dette er ikke en vanlig måte å gjøre det på når man kommer i bil. Det er mange gjemmesteder i en bil, som man stort sett velger fremfor å gjøre det på denne farlige måten, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved Tollregion Øst.

Smuglerne er overlevert mannskap fra Østfold tolldistrikt som står for etterforskningen av smuglingsforsøket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt mottak for utrangerer båter

    Bedriften Stena recycling i Moss søker om å få utvide virksomheten for å ta imot utdaterte båter og campingvogner som skal saneres. Firmaet tar i dag imot og sanerer biler som skal vrakes.

  • Bondelaget tror ulvestammen vil øke

    Avgjørelsen i Oslo tingrett om midlertidig stans i ulvejakta utenfor ulvesonen, kan føre til at det ikke blir jakt denne vinteren, sier leder i Østfold Bondelag Svend Arild Uvaag. Han er redd for at det igjen vil føre til at det blir flere ulv i Østfold. Nå håper han at staten anker avgjørelsen i tingretten.