NRK Meny
Normal

Svartedal sjanseløs i Tour de Ski

Jens Arne Svartedal er sjanseløs til en god plassering i Tour de Ski. I dag ble han nummer 50 på jaktstarten i Oberstdorf.

Jens Arne Svartedal
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det var forferdelig å gå i dag. Tungt fra første runde, sier Jens Arne Svartedal til NRK.

 Formen dårlig på gode ski

- Kroppen fungerte ikke som jeg hadde håpet. Jeg synes det gikk veldig bra på sprinten i München, og var optimistisk siden jeg trodde jeg hadde funnet tilbake til den gode formen. Men i dag var den langt unna, sier sarpingen.

Og det var bare formen som var dårlig. Skiene vil han nemlig ikke skylde på.

- Jeg hadde veldig gode ski i forhold til nesten alle rundt meg, spesielt på klassisk. Jeg hadde både feste og glid. Men selv om jeg hadde bedre ski enn gjennomsnittet, så var jeg sjanseløs, innrømmer Svartedal.

- Jeg er ferdig

Svartedal er pessimistisk i forhold til resten av Tour'en, etter den dårlige starten.

- Jeg er ferdig sammenlagt. Jeg har ingenting her å gjøre i sammendraget. Når jeg fortsetter nå, blir det med helt andre mål enn det å hevde seg i sammendraget.

Reiser ikke hjem

Men tross alt, vurderer han ikke å sette seg på et fly og reise hjem.

- Nei, ikke ennå i alle fall. Jeg har lyst til å gå flere renn, sier han.

- Men det er klart, jeg tenkte tanken om å reise hjem ute i løypa i dag. Etter å ha fått tenkt meg om har jeg imidlertid kommet fram til at jeg ikke har noen ting å tjene på å gi meg nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Egget på seg naboen

  En hønseoppdretter i Halden får ikke lov til å ha haner. Det er resultatet av en støyklage på grunn av hanegaling fra en nabo, skriver Halden Arbeiderblad. Naboen må fjerne hanene innen den 10. november, har kommunelegen bestemt.

  Australsk Orpington-hane
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
 • Smuglet over 30 kilo tobakk

  Et par fra Syria ble tatt med 32,5 kilo tobakk i Rømskog ved 13-tiden tirsdag ettermiddag. Bilen de kjørte ble fanget opp av tollernes kamera på grensen, og de to ble brakt til lensmannen på Ørje. Det viste seg at de er asylsøkere i Sverige, så de blir utvist tilbake dit. Med seg på veien får de et forelegg på 100.000 kroner.

  Smuglet tobakk i Rømskog
  Foto: Tolletaten