NRK Meny
Normal

SV: Løftebrudd fra Høyre om Phoenix Haga

Behandlingsinstitusjonen har ikke penger til å drive for etter mars, men kan ikke bli med i en ny anbudsrunde om kontrakter før til sommeren.

May Hansen (SV)
Foto: SV

Det betyr at Phoenix Haga ikke blir reddet, slik Ingjerd Schou lovet, sier Hansen.

Statsministeren landet med helikopter på Phoenix Haga for å si at 'dette skal vi redde'. Og hva ser vi nå?

May Hansen, Østfold SV

– Her var det helt klart sagt i valgkampen at Phoenix Haga skulle reddes. På valgnatta sa Ingjerd Schou til meg at dette var i orden, sier Hansen.

– Det er klart at de ikke kan vente til sommeren, de trenger at det blir kjøpt nye plasser nå. Må de vente på en ny anbudsrunde så blir Phoenix Haga lagt ned.

Helseministeren fortalte i går at en ny anbudsrunde for kjøp av tjenester ved Phoenix Haga ikke blir klar før til sommeren. Han peker på regelverket, og sier de ikke kan tøye prosessene for innkjøp.

Valgflesk via helikopter

May Hansen mener den nye regjeringen har sviktet rusbehandlingsinstitusjonen i Eidsberg.

– Statsministeren landet med helikopter på Phoenix Haga for å si at 'dette skal vi redde'. Og hva ser vi nå? At de ikke får ut fingeren, og at de sier at de ikke kan gjøre noe, fordi anbudsreglene gjelder.

Høyre-leder Erna Solberg var på det nedleggelsestruede rusbehandlingsstedet Phoenix Haga i dag. Der betrygget hun brukere og ansatte om at Høyres helsemodell vi gi institusjonen store muligheter for å overleve.

Schou: Hansen konkluderer altfor tidlig

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou fra Høyre kjenner seg ikke igjen i denne

Ingjerd Schou

Ingjerd Schou og Høyre anklages for løftebrudd om Phoenix Haga. Dette er ikke avgjort enda, svarer Schou.

Foto: Camilla Næss / NRK

kritikken. Hun mener May Hansen er altfor raskt ute med å konkludere. Her fortsetter dialogen, og det bør være mulig å få fortgang i den anbudsrunden, mener Schou.

– Ja det håper jeg da inderlig. Jeg har ikke hørt helseministeren si noe om dette, men slik jeg forstår det har dialogen mellom styrelederen i Phoenix Haga og Helse Sør/Øst og opp mot regjeringen har vært særdeles god. Jeg håper dette blir avklart nå, sier Schou.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.