NRK Meny
Normal

SV nektet i Harryland

Det planlagte valgkampmøtet til SV på Nordby Shopping Center ved Svinesund må avlyses.

Nordby Shoppingcenter

SVs May Hansen trodde partiet hadde godkjenning for å holde valgkampmøte på svensk side av Svinesund, men må nå bruke norsk side av grensen til valgprat i stedet.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

SV ville gjerne ha møtet fredag kveld et sted hvor de kunne møte mange østfoldinger, men fikk torsdag beskjed om at senterledelsen på Nordby ikke lenger vil slippe til politiske partier på området.

- Jeg synes det er litt spesielt. Dette er en arena som Fremskritsspartiet har brukt i alle år, sier May Hansen, som førstekandidat fra Østfold SV, til NRK.

Må til norsk side av grensen

May Hansen (Sv)

May Hansen (bildet), førstekandidat fra Østfold SV, synes det er merkelig at partiet ikke fikk slippe til med valgkampmøte ved Nordby Shopping Center.

Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

- Nordby Shopping Center vil prioritere å slippe til veldedige organisasjoner i stedet for politiske partier. Derfor har de valgt å si nei til alle partier, sier senterleder Ståle Løvheim.

Det planlagte valgkampmøtet til SV på Nordby ved Svinesund fredag må nå avlyses.

May Hansen trodde partiet hadde godkjenning ved Nordby Shopping Center, og at andre i partiet hadde tatt kontakt med senterledelsen og fått godkjenning.

Nå satser partiet på Svineundsparken på norsk side rett ved E6, skriver Fredriksstad Blad .

- Usannheter fra SV

- Vi finner det litt merkelig at May Hansen uttaler at Nordby Shopping Center har vært en arena for Fremskrittspartiet i mange år. Vi har aldri latt noen politiske partier komme til Nordby, sier Ståle Løvheim.

Andre partier har forespurt men har fått et nei, forteller han.

- Det er kun SV som offentlig går ut og sier at de vil starte sin valgkampanje her uten å ha innhentet eller spurt om tillatelse, sier Løvheim.

Han mener at når senterledelsen nå høflig forklarer at dette ikke er en arena for politiske partier, så bør SV godta dette.

- De bør ikke komme med usannheter som at Fremskrittspartiet skal ha vært her, sier han til NRK.

Mange østfoldinger på senteret

Ukentlig har det vært rundt 200 000 på besøk i Nordby Shopping Center i sommer, og de fleste er nordmenn.

- Åtte av ti besøkende i sommer har vært nordmenn, og rundt halvparten av disse er fra Østfold, sier Ståle Løvheim til NRK.

For budsjettåret 2009 hadde Nordby Shopping Center opprinnelig satt seks millioner kunder som anslag. Etter suksessen i sommer er besøkstallene oppjustert med en million.

Les også:
- Setter rekorder hver dag
- En million flere grensehandlere

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.