NRK Meny
Normal

– Å være under sperregrensa er ganske håpløst

Sosialistisk Venstreparti får bare to prosents oppslutning på NRK Østfolds meningsmåling i desember.

May Hansen (SV)

TAPER: May Hansen og SV taper velgere til Arbeiderpartiet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det blir en tøff valgkamp for SV frem mot valget neste år. Partiet fikk bare 2,8 prosents oppslutning i Østfold ved lokalvalget i 2011, og enda lavere ved stortingsvalget i fjor.

I NRK Østfolds ferske meningsmåling i desember får partiet nøyaktig to prosent av velgerne.

– Dette er en kamp som hele partiet må kjempe, både sentralt og lokalt flere steder. Vi har fått en konkurrent i Miljøpartiet De Grønne, sier May Hansen i Østfold SV.

NRKs målinger viser at partiet først og fremst mister velgere til Arbeiderpartiet og partiet Rødt. Nå må vi jobbe hardt for å løfte oss frem mot valget, mener Hansen.

– Vi må i hvert fall over fire prosent, for det å være under sperregrensa er ganske håpløst.

Østfold SVs talsperson mener at noe av forklaringen for velgertapet ligger i toppen av partiet.

– Vi har en ganske ny partileder, og da tar det en stund før man blir kjent og folk klarer å identifisere seg med deg. Audun Lysbakken gjør en kjempegod jobb, men det tar tid når man har hatt en kvinne som Kristin Halvorsen på topp. Det tar nok litt tid før folk kjenner igjen partiet sitt, mener hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK