Suspendert for millionfakturering

En ansatt i barnevernsetaten i Fredrikstad kommune er suspendert etter at flere tilfeller av urettmessig utdeling av støttemidler er avslørt.

Rådhuset i Fredrikstad
Foto: Rainer Prang / NRK

Den ansatte skal ha delt ut opp mot 6.2 millioner kroner til klienter og eksterne firmaer styrt av andre ansatte i barnevernet. 

Dette skal ha foregått fra januar 2005 og fram til forsommeren i år.

Kommunen har flere ganger blittt fakturert udokumenterte tjenester av et selskap hvor andre ansatte i barnevernet hadde lederposisjoner. Totalt er disse fakturaene på nesten 4.3 millioner kroner, melder Fredriksstad Blad. I tillegg har et enkeltmannsforetak eid av en annen barnevernsansatt fakturert over en million kroner, uten at noen priser på tjenestene er fastsatt, eller at noe i utgangspunktet har blitt lagt ut på anbud.

- Tragisk illojalitet

Ingrid Willoch leder kommunens kontrollutvalg. Hun sier hun er glad for at vedkommende nå er avslørt, men hun syns saken er svært trist.

- Dette er jo tragisk på veldig mange måter. I alle ledd i kommunen har ansatte i slike stillinger et dobbelt ansvar, sier Willoch.

- De har ansvar i forhold til brukere og klienter. Men de må også holde seg lojale til kommunen og dens budsjetter, og til at de pengene som står til disposisjon skal strekke til til flest mulig.

Flere kan bli suspendert

Willoch kan i dag ikke si om avsløringen får konsekvenser for flere kommuneansatte. Kontrollutvalget møtes tirsdag i neste uke for å diskutere saken.

- Jeg utelukker ingenting. Det er en ganske omfattende etterforskning, og mye her er taushetsbelagt. Jeg må nok avvente litt før jeg sier noe om det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har fått føreren ut

    Politi og brannvesenet har frigjort føreren fra lastebilen. Personen blir tatt hånd om av nødetatene på stedet.

    Veltet lastebil Østsiden
    Foto: Sara Vilde SOlås / NRK
  • Lastebilsjåfør fastklemt

    En fører sitter fastklemt under en veltet lastebil i rundkjøringa på Østsiden i Fredriksted. Politiet er på vei til stedet.