NRK Meny
Normal

- Dette er et hatoppgjør

Supporterlederne lover full tenning når Stjernen får besøk av Sparta torsdag kveld. Kampvinneren overtar topplasseringa på tabellen.

Ole Jørgen Slensvik fra Red Beavers og Frode Jørgensen fra Blue Warriors

Blide, men skråsikre på at deres eget lag vinner; Ole Jørgen Slensvik fra Red Beavers og Frode Jørgensen fra Blue Warriors, henholdsvis Stjernen- og Sparta-tilhengere.

Foto: Lotte Olsen / NRK

I forkant av lokaloppgjøret besøkte lederne av Blue Warriors og Red Beavers NRK Østfolds ettermiddagssending. De la ingenting mellom da de fortalte hvorfor akkurat denne kampen er så viktig.

Følg utviklingen i dagens hockeykamper direkte her!

Eneste lokaloppgjør i Norge

- Dette er et hatoppgjør om du noen gang har sett det. I praksis så er dette det eneste virkelige lokaloppgjøret som er igjen i hockeynorge, forteller Frode Jørgensen. Han er leder for supportergjengen til Sparta, Blue Warriors.

Kledt i rødt bifaller sjefen for stjernentilhengerne, Red Beavers:

- Dette er viktig. Det er ingenting som betyr så mye som å slå Sparta, forteller Ole Jørgen Slensvik.

Spiller for toppen

Stjernen og Sparta har like mange poeng, og ligger som nummer én og to på tabellen. Men en målforskjell på fem mål gjør at Stjernen ligger et lite hestehode foran. Det kan endre seg i kveld. Vinner Sparta, så overtar de topplasseringa.

- Det må ikke skje. Det kommer ikke til å skje, sier en skråsikker Slensvik.

Slensvik har gledet seg hele dagen til kamp, og har klokkertro på at Stjernen går i garderoben med fire mål, og tipper Sparta får med seg to hjem etter kamp.

Like sikker, bare omvendt, er Jørgensen i blått; Sparta vinner med fem mål over Stjernens tre.

- Det er ingen som ønsker Stjernen en god plassering mer enn det jeg gjør. De må gjerne ende på en andreplass i serien, så lenge Sparta ligger først, smiler Jørgensen. Blid, men innbitt.

Slensvik rister på hodet. Men selv om de er uenige om alt som har med hockey å gjøre, så går de for sportslig oppførsel når det ikke er kamp.

Likevel - det ér vanskelig å få de to til å sitte ved siden av hverandre for å bli tatt bilde av.

Kampen spilles torsdag klokken 20:00 i Stjernehallen i Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».