– Vi tar Ranheim lett i kvaliken!

Supporterne til Sarpsborg 08 er sikre på spill i eliteserien også neste sesong.

Kjell Arne Schrøder og Tom Arild Olsen

Kjell Arne Schrøder og Tom Arild Olsen tror Sarpsborg 08 sikrer plassen i eliteserien.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Sarpsborg 08 hadde alle muligheter til å sikre seg en plass i neste års eliteserie da de møtte Viking i Stavanger i går.

Islandske Thorarinn Valdimarssons 1–0 mål etter 77 minutter sendte sarpingene opp på 12. plass. Men to Viking-mål på overtid sendte dem tilbake på kvalikplass.

– For en dramatikk! Sånn er dessverre fotballen. Noen ganger går det veien, andre ganger ikke. Men det siste målet betyr ingenting. Kvaliken er bankers. For noen uker siden hadde vi ikke trodd på dette engang, så det er fantastisk bra, sier Kjell Arne Schrøder.

– Til og med jeg hadde scoret!

Fullsatt Quality

Nærmere 1000 Sarpsborg-supportere samlet seg på Quality Hotel for å se kampen på storskjerm.

Han var én av nærmere 1000 sarpinger som hadde samlet seg i kinosalen til Quality Hotel i Sarpsborg for å følge kampen på storskjerm.

De var gjennom en emosjonell berg-og-dalbane der laget vekslet mellom alt fra 12. plass til direkte nedrykk.

På overtid hadde Mohamed Elyounoussi muligheten til å sende supporterne til himmels, men årets keeper Rune Almenning Jarstein, og stolpen sto i veien for unggutten.

– Jeg tror til og med jeg hadde scoret på den muligheten på slutten der. Jeg har størrelse 45 i sko, så den hadde jeg tatt!

Det var den klare beskjeden fra Tom Arild Olsen, som var initiativtaker til samlingen på hotellet, sammen med Schrøder.

– Tar dem i kvaliken

Etter 90 spilte minutter var fasiten uansett klar – eller i hvert fall halvveis. Sarpsborg 08 må ut i to kamper mot Ranheim for å sikre plassen i neste års eliteserie.

Det tror Olsen og Schrøder skal gå bra.

– Vi tar Ranheim i kvaliken, sier Schrøder

– Ja, lett! Det er to kjappe, smiler Olsen.

Kjell Arne Schrøder og Tom Arild Olsen

Jubelen stod i taket hos Tom Arild Olsen og Kjell Arne Schrøder da kvalikplassen var sikret i går.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Det første oppgjøret mellom de to lagene blir spilt på Sarpsborg stadion førstkommende onsdag klokken 20.15. Returmøtet i Trondheim går lørdag klokken 12.00.

08-spiss Martin Wiig synes tapet mot Viking var surt, men han lover å gi alt for at Sarpsborg 08 skal gå seirende ut av kvaliken.

– Nå må vi gå omveien om kvalik, men vi vet hva dette handler om. Nå skal vi jobbe knallhardt for å klare dette, sier han.

De to lagene har forøvrig møtt hverandre fire ganger tidligere. Det var i 1. divisjon i 2010 og 2012. Oppgjørene har endt med tre seire til Sarpsborg 08 (2-1, 3-1 og 3-0), og én uavgjort (2-2).

Sender et stikk til FFK

Tom Arild Olsen mener søndagens samling av 1000 sarpinger viser at det finnes fotballinteresse i Sarpsborg.

– Det blir hele tiden hevdet at det er en fersk klubb, og at det er «Hockeytown» og ikke noe fotballinteresse i Sarpsborg. Men se på det her. Dette var svar på tiltale.

Olsen passet samtidig på å sende et lite stikk i retning Fredrikstad drøyt 18 kilometer unna.

– De som koser seg med historikken kan få gjøre det. Den historikken har tatt dem til en 10. plass i 1. divisjon. Også kan vi med ungt pågangsmot se hvor det bærer neste sesong. Det må være lov å si det nå, sier han med et smil.