NRK Meny
Normal

Stjernen-treneren får ikke fortsette

Etter årets sesong er Magnus Sundquist ferdig som trener i Stjernen Hockey, etter fire år i sjefsstolen.

Magnus Sundquist, Stjernen

SKUFFET: Magnus Sundquist forteller at han tar avgjørelsen med fatning, men hadde håpet å få fortsette.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

– Det har ikke vært noen lett beslutning å ta. Magnus har vært her i fire år og gjort det veldig bra, Men fire år som hockeytrener er relativt lang tid. Vi føler at det er på tide å få en ny stemme inn og nye impulser, for å se om vi klarer å ta noen steg videre, sier daglig leder Trond Magnussen i Stjernen Hockey til NRK.

Det var Fredriksstad Blad som først meldte at Sundquist ikke får fornyet tillit etter inneværende sesong. Med to kamper igjen av grunnspillet i eliteserien har Stjernen sikret åttendeplassen, som gir NM-sluttspill.

Senest denne uken tok laget en sterk borteseier mot hockey-storheten Vålerenga. Magnussen er klar på at det ikke er misnøye med resultatene som ligger bak fredagens avgjørelse.

– Ba om avklaring

Trond Magnussen

VANSKELIG: Daglig leder i Stjernen sier at det ikke var noen lett beslutning å ta, men at klubben ønsker nye impulser.

Foto: Magnus Brenna-Lund

Grunnen til at klubben går ut med dette nå skal være at Sundquist ønsket å vite om han hadde en fremtid i Stjernen.

– Magnus har selv ønsket å få en avklaring på om han får være med videre før sluttspillet begynner. Det har vi gitt og derfor er tidspunktet nå, og ikke etter vi er ferdige, sier Magnussen.

Han ønsker å takke den svenske treneren for jobben han har gjort i Fredrikstad-klubben.

– Magnus har vært her og fire år, og er vel den treneren som har sittet lengst i Stjernen. Det hadde han ikke gjort om vi ikke syns han har gjort en bra jobb. Han har skapt entusiasme og fått liv i gamle Stjernen, det er ikke tvil om det.

– Vet hva vi vil ha

Sundquist selv sier til Fredriksstad Blad at han tar avgjørelsen med fatning, selv om han er skuffet.

– Nå vil jeg gi alt i den resterende tiden for å gjøre det godt i en spennende og utfordrende sluttspill, sier han til avisen.

Ifølge Magnussen er Stjernen allerede godt i gang med å se etter en ny hovedtrener, men han holder foreløpig kortene tett til brystet.

– Vi er ikke der at vi kan gå ut med noen navn nå, men vi vet hva vi vil ha, sier den daglige lederen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK