NRK Meny
Normal

Bedriften Sun-Chris legger ned

Over 30 ansatte mister jobben når spesialsko-bedriften Sun-Chris Ortopediske AS i Fredrikstad legges ned ved nyttår.

Fotspesialist Tormod Iuell

Det er med tungt hjerte at daglig leder for Sun-Chris Tormod Iuell nå avvikler driften.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Beslutningen om avvikling er basert på at Sun-Chris dessverre ikke er konkurransedyktig på pris på de produkter vi leverer, skriver daglig leder Tormod Iuell.

Sun-Chris har lange tradisjoner i Fredrikstad og har blant annet produsert tilpassede spesialsko og såler i 37 år.

– Vi har i mange år vært en stolt og stor forkjemper for å holde både arbeidsplasser og den skofaglige kompetansen i Norge. Det er derfor med tungt hjerte vi nå gir opp denne kampen, skriver han videre.

Det er altså over 30 ansatte som mister jobben. De ble i dag orientert om dette.

Nedleggelsen medføringen ingen endringer for de pasienter som benytter seg av tilbudet om kliniske tjenester i Tordenskioldsgate 14. Berørte pasienter vil motta informasjon om tilsvarende tilbud i god tid før 2016, skriver de i pressemeldingen.

De poengterer at nedleggelsen ikke får noen betydning for kundene til skobutikken i Tordenskioldsgate 14, den fortsetter sin virksomhet som normalt også neste år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • For få bruker refleks

    – Vi er for dårlige til å bruke refleks. Det sier leder i Trygg Trafikk i Østfold, Paal Gunnar Mathisen. Ifølge tall fra Trygg Trafikk bruker om lag 50 prosent av østfoldingene refleks, mot 37 prosent på landsbasis, men det er ikke nok, sier Mathisen.

  • Forskjellig eiendomsskatt

    Det vil trolig være forskjellig eiendomsskatt i de fem kommunene som blir til Indre Østfold i to år etter at de er blitt en kommune. Prosjektleder Bjørn Sjøvold anbefaler å søke departementet om å få beholde forskjellene i en overgangsperiode. Fellesnemnda skal diskutere saken fredag.