NRK Meny
Normal

Styret i Fredrikstad vil se endringer

Styret i Fredrikstad Fotballklubb har i dag blitt orientert om planlagte endringer fra den sportslige ledelsen i klubben. – Styret vil se an resultatet av disse endringene i de nærmeste kampene.

Styreleder i FFK Arne Erik Olsen og daglig leder Geir Bakken

Styreleder i FFK Arne Erik Olsen og daglig leder Geir Bakken på en tidligere pressekonferanse.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Ifølge klubbens styre har dagens møter gått ut på at trenerteamet har presentert en analyse av kampene som er spilt til nå denne sesongen, inkludert skadeproblematikken så langt.

FFK har hatt flere nøkkelspillere ute med skader og suspensjoner i sesonginnledningen. Blant annet har både Loïc Abenzoar og Amin Nazari stått over kamper med karantene.

Skadeplaget

Henrik Kjelsrud Johansen, Filip Johansen Westgaard, Adam Straith og Håvard Åsheim er noen av flere spillere som har slitt med skader.

– På bakgrunn av dette materialet har de besluttet å tilpasse spilleopplegget til denne situasjonen. Styret tar dette til etterretning og vil se an resultatet av disse endringene i de nærmeste kampene, skriver styret i en uttalelse i kveld.

Styreleder Arne Erik Olsen i FFK utdyper denne uttalelsen overfor NRK mandag kveld.

– Utgangspunktet for å si dette er at vi er plaget av skadesituasjonen. Vi har hatt et spilleopplegg som var basert på de spillerne som vi fikk inn på forsesongen, og de eksisterende som har vært med videre. Det er en del nøkkelspillere som har vært satt ut av spill på grunn av skader og det vi gjør nå er å forholde oss til det. Uten at jeg kan gå nærmere inn på hva det innebærer av forandringer i selve spilleopplegget.

Vil se endringer

Styret skriver videre at det ikke er planlagt ytterligere endringer dersom de ser ønsket resultat av endringene.

«Dersom ikke, vil vi måtte iverksette nye tiltak», skriver styret uten å utdype nærmere hvilke endringer som er planlagt, eller hvor raskt de ønsker å se endringer.

– I den situasjonen er det klart at vi er ute etter tiltak som gir kortsiktige resultater. Det er ingen femårsplan som nå er lagt på bordet, utdyper Olsen.

Det kan også virke som at klubben ønsker å skjerme hovedtrener Håkon Wibe-Lund og spillerne for media de nærmeste dagene.

– Vi ønsker å gi trenerteamet og spillerne muligheten til å gjennomføre gode treninger og kampforberedelser i de neste dagene for å gjennomføre de endringene som er tiltenkt. Henvendelser fra pressen skal derfor gjøres til daglig leder Geir Bakken eller styreleder Arne Erik Olsen, skriver de på fredrikstadfk.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: