NRK Meny
Normal

– Skulle gjerne vært med og klippet snorer

Hans Jørn Rønningen har gitt beskjed om at han ønsker å slutte som styreleder i Sykehuset Østfold.

Hans Jørn Rønningen

GIR SEG: Fra og med mars har Rønningen varslet at han ikke vil være med videre som styreleder i Sykehuset Østfold.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Bare tre snaue måneder før det nye Østfoldsykehuset på Kalnes tas i bruk varsler styrelederen at han ikke ønsker å være med videre.

Sykehuset Østfold Kalnes

SNART ÅPNING: Det nye Østfoldsykehuset på Kalnes skal tas i bruk fra mai.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Det er fordi jeg blir 70 år om et drøyt år, og dette er en toårsperiode. Jeg ønsker ikke å sitte og være styreleder i en så krevende organisasjon etter fylte 70 år. Jeg har rett og slett tvilt meg frem til den beslutningen i løpet av høsten, sier Rønningen til NRK.

Vil ha inn en ny nå

I mars skal det uansett gjøres endringer i styresammensetningen, fordi antallet styremedlemmer skal kuttes ned fra sju til fem. Derfor mener Rønningen dette var et naturlig tidspunkt å takke for seg.

– Jeg skulle gjerne vært med og klippet snorer i både mai og november. Men jeg ønsker ikke å gi meg etter at vi har flyttet inn og overlate til nestemann å sørge for at vi greier å realisere de gevinstene. Da syns jeg vedkommende kan være med allerede nå.

Han forstår at det kan fremstå som et merkelig tidspunkt å gi seg på, med tanke på at det nye sykehuset snart skal åpnes, men sier avgangen er udramatisk.

– Jeg har funnet et tidspunkt og meldt fra til Oslo at dette er mitt syn på saken. og så har man tatt dette til etterretning.

– Forståelse

Styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum

TAKKER: Styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum sier Rønningen har gjort en god jobb for Sykehuset Østfold i en krevende periode.

Foto: Christina Førli Aas / NRK

Styreleder Per Anders Oksum i Helse Sør-Øst RHF sier i en pressemelding at han har forståelse for Hans Jørn Rønningens valg. Han vil takke Rønningen for innsatsen han har gjort som styreleder for sykehuset i en krevende periode.

– Sykehuset Østfold har de siste årene gjennomført omfattende forberedelser til flytting til nytt sykehus, samtidig som driften er blitt godt ivaretatt. Hans Jørn Rønningen har ledet styret på en god måte. Jeg er trygg på at pasientene vil bli godt ivaretatt når store flytteoperasjoner og endringene skal gjennomføres, sier Oksum.

Styret for Helse Sør-Øst RHF vil i møtet 12. mars beslutte hvem som skal være eieroppnevnte representanter i styret for Sykehuset Østfold og hvem som blir ny leder for styret.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.