NRK Meny
Normal

Tøffere for feilparkerte i Strömstad

Nordmenn som feilparkerer i Strömstad kan heretter risikere store utgifter.

Skjærtorsdag i Strømstad

Strömstad kommune varsler tettere oppfølging av norske trafikkanter. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Strömstad kommune har i mange år slitt med å få inn bøter fra nordmenn som feilparkerer. Bare 30 prosent av utenlandske bilførere betaler når de får lapp på ruten.

Irriterer svenskene

Nå varsler Strömstad kommune strengere reaksjoner, i alle fall for de som parkerer trafikkfarlig, melder Sveriges Radio Väst.

– Den som parkerer på en trafikkfarlig måte i Strömstad kan snart regne med å få bilen borttauet og måtte betale regningen selv. Det er kommunens seneste trekk for å få bukt med alle de feilparkerte nordmennene som gir blaffen i å betale for seg. For det irriterer folk, sier gatesjef Conny Hansson i Strömstad kommune til Sveriges Radio Väst.

Alle skal være like for loven, svensk eller utenlandsk, avgiftene skal betales. Men slik er det ikke alltid i Strömstad. Mange nordmenn har fått det for seg at de kan komme seg unna både parkeringsavgift og bøter.

Store summer

– Det er store summer kommunen går glipp av hvert år, sier Hansson. – I dag ligger det på rundt en halv million kroner i året.

Helst vil han ha en lovendring.

Svenske myndigheter kan ikke drive inn avgifter i Norge. Det er et gammelt problem som Strömstad kommune har tatt opp med den svenske regjeringen flere ganger.

Kommunens nye trekk i kamp mot norske trafikksyndere er å slå hardt ned på de som parkerer trafikkfarlig. De som parkerer for nær veikryss eller fotgjengerfelt må regne med å få bilen tauet bort. Og da må bileieren regne med betydelige utgifter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FFK-seier i lokaloppgjør

    Kveldens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad i 2. divisjon endte med 2-0 seier til FFK. Rocky Lekaj sendte bortelaget i føringen etter 22 minutter, før Kjell Rune Sellin doblet ledelsen på et straffespark like etter pause. Seieren var FFKs første på bortebane i serien på 671 dager.

  • Greåker leder NM-finalen

    Hans Jonas Klefbeck og Kenneth Skistad har sørget for at Greåker leder 2-0 etter 1. periode i NM-finalen mot Sveiva.