NRK Meny
Normal

Julegavene sperret inne etter strømbrudd

En barnefar i Hobøl måtte drive en spontan redningsaksjon for å redde barnas tro på julenissen.

Réne Depuis

Depuis ble nødt til å lage julematen med grill og hodelykt på grunn av strømbrudd.

Foto: Privat

– Vi pleier å sette ut grøt til julenissen, men det får vi jo ikke gjort nå. Men det mest ergelige er at vi ikke får tak i julegavene, for de står innelåst i garasjen bak elektrisk port og rullegitter. Vi har ikke vann og jeg prøver meg på et eksperiment med sydet ribbe på grill, så får vi se hvordan det går, sier en fortvilet Réne Depuis.

Det var avisa Smaalenene som først skrev om saken.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Niklas Claesson var omtrent 1330 av Fortums kunder i Hobøl og Tomter uten strøm julaften, etter at flere trær har falt over strømlinjene i området.

Med to barn på to og et halvt og sju år måtte det dermed en spontan redningsaksjon til for at barna skulle beholde troen på julenissen.

– Jeg har nettopp fortalt datteren min at det er så mørkt at julenissen ikke ser huset vårt, og at han ikke får levert julegavene. Det er synd, men hun hadde full forståelse for det, så troen på julenissen er reddet, sier han.

– Strømmen går bare man slipper en fis

Depuis er fortvilet og lei av at strømmen i området til stadighet forsvinner. NRK Østfold har også fått flere andre fortvilte og sinte telefoner fra andre berørte i samme område.

– At flere reagerer forstår jeg godt. Dette er vel den sjette gangen i år at strømmen forsvinner. I fjor forsvant den og var borte i 18 timer. Det er helt håpløst. Det er nesten sånn at strømmen går bare man slipper en fis. Julaften er ikke akkurat den dagen man vil være uten strøm, sier han.

Strømleverandøren Fortum hadde ved 17-tiden mannskap ute for å rydde linjene og reparere, men vått terreng gjorde arbeidet vanskelig, forteller Claesson.

– Noen steder er det dessverre vanskelig å komme frem fordi det er mye vann i terrenget, skriver han i en pressemelding

Flere kunder rammet

Områdene som var uten strøm er Tomter og sørvest fra Tomter langs kommunegrensen mot Vestby.

Claesson sier til Smaalenene at for at Fortum skulle klare å rydde linjer ville det kreve et belte langs linjetraseen som er 40 meter bredt.

– Det får vi ikke lov til, sier han til avisen.

I tillegg til de 1330 kundene i Hobøl og Tomter var 447 kunder i Sarpsborg, 218 kunder i Eidsberg, tre kunder i Spydeberg og to kunder i Moss uten strøm på ettermiddagen julaften.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjebnemøte for sykehusdirektør

    Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

    Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

    Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold