NRK Meny
Normal

Strindberg på Fredriksten festning

I slutten av august setter Oberon teater opp stykket "Jean og Julie" på Fredriksten festning. Stykket er en bearbeidelse av Strindbergs "Frøken Julie".

 

Cecilie Jørstad
Foto: www.ceciliej.com

I "Jean og Julie" utforskes møtet mellom det klassiske spillet på scenen og jazzmusikkens improvisasjoner, med   August Strindbergs midtsommernattsdrama som ramme.

En klassisk tolkning av Strindbergs tekst vil vektlegge den evige kampen mellom mann og kvinne, mellom klasser og samfunn, forvirringen mellom kjærlighet og lyst, og hvordan kjærligheten og drømmene rakner i møtet med samfunnets realiteter.

Med Strindberg i tankene blir de overnevnte temaer tatt opp og gitt ny form som vil stimulere dagens publikum, heter det i en pressemelding fra Oberon teater , som står bak fremføringen.

Julie spilles av Cecilie Jørstad, mens Terje Skonseng Naudeer har rollen som Jean.

Ill. foto
Foto: Rainer Prang / NRK

 

Trekantdrama

Stykket beskrives som "et trekantdrama mellom en mann, en kvinne og en kontrabass".

Det er midtsommeraften. Greven er bortreist og grevedatteren danser vilt med tjenestefolket. Aller helst med Jean, den uimotståelige kammertjeneren.

Han vet hvordan han fører en kvinne. Det er umulig for dem å få hverandre, klasseskillet er en ubrytelig barriere - men alt er mulig en varm sommernatt.

- Vil utforske

- Med utgangspunkt i jazzmusikkens improvisasjonskunst, ønsker vi å utforske hvordan musikken kan inspirere spillet på scenen og omvendt. Det oppstår en spenning mellom musiker, skuespillere og publikum. Det blir en teaterjam som hyller risken i hvert enkelt øyeblikk, sier instruktør Birgitte Strid.

Rammen rundt forestillingene er den aller beste. Fredrik IIIs Hall er et svært spesielt lokale, og de tykke stenveggene gir en spennende ramme rundt fremførelsen.

Det er forestillinger 25., 26. og 27. august i Fredrik IIIs Hall på Fredriksten festning”.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.