NRK Meny

Strengere straff for voldtekt

Lagmannsretten har skjerpet straffen for en 48 år gammel mann som i fjor ble dømt for voldtekt av sin kone og mishandling og bortføring av døtrene sine. Straffen har økt fra syv til åtte års i fengsel, der mannen også skal betale 300 000 kroner i erstatning til konen og 175 000 kroner til hver av døtrene. Dette etter at mannen selv hadde anket saken. Saken ble først omtalt av Sarpsborg Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må registrere brønner

    Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.