NRK Meny
Normal

Streikefly kan lande på Rygge

SAS og Norwegian åpner for å «flytte» fly til Rygge og Torp hvis vekterstreiken trappes opp. De ønskes velkommen begge steder.

Moss lufthavn Rygge

Ved Moss lufthavn Rygge står uorganiserte vektere klare til å ta i mot streikefly.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) har tatt ut vel 1000 vektere i streik.

Konflikten rammer sikkerhetskontrollen på flere flyplassen, noe som igjen skaper problemer for avviklingen av flytrafikken flere steder.

Noen mindre flyplasser er allerede stengt, mens flere av de største kan ble stengt når streiken trappes ytterligere opp .

– Har kapasitet

Stopper trafikken opp der, står både Moss lufthavn Rygge og Sandefjord lufthavn Torp klare til å ta i mot «streikefly».

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

De to flyplassene har svært få organiserte vektere. Ved Rygge er 15 av 100 vektere organiserte og blir de tat ut i streik vil det få minimale konsekvenser.

Begge flyplassene varsler også om ledig kapasitet.

– Det er enkelte tidspunkt som er mer belastet enn andre, men hvis det skulle bli behov kan vi selvfølgelig tilpasse oss, sier markedssjef ved Rygge, Silje Thoresen.

LES OGSÅ:

Flyselskapene avventer

Norwegian er godt klar over muligheten for å lande andre steder, men foreløpig er det ikke aktuelt.

– Rygge kan være et alternativ, men så lenge Gardermoen er åpen forholder vi oss til det, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

SAS ser også an utviklingen på Gardermoen, men utelukker ikke flytting av enkelte flygninger.

– Bare lørdag har vi 40 charterflyginger til Kreta alene, og slik produksjon kan ikke skyves på og må prioriteres, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

LES: Avviser streikebryteri på Gardermoen

– Ikke streikebryteri

Norsk Arbeidsmandsforbund i Østfold kommer til å godta ekstra flyvninger ved Moss lufthavn Rygge - dersom det skulle bli nødvendig på grunn av vekterstreiken ved andre flyplasser.

– Fylkeslaget ser ikke på dette som streikebryteri, selv om det skulle føre til mer arbeid for de andre ved flyplassen, sier distriktssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Lars Moholdt, tilo NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.