– Dette er ikke måten å drive forutsigbar næringspolitikk

LO- leder Gerd Kristiansen var klar i sin tale i forbindelse med at Ryanair legger ned sin base på Moss lufthavn Rygge.

Gerd Kristiansen

MISTER JOBBEN: LO-leder Gerd Kristiansen, synes det er en tragedie at de ansatte ved Moss lufthavn Rygge mister jobben.

I ettermiddag ble det holdt en støttemarkering ved Moss lufthavn Rygge i forbindelse med at Ryanair avvikler sin trafikk fra Rygge 29.oktober, og flytter trafikken over til Oslo lufthavn på Gardermoen og Sandefjord lufthavn på Torp.

LO, Fellesforbundet, Handel og Kontor og Østfold Fagforening var blant de som hadde møtt opp for å vise sin støtte til de som mister jobben når flyplassen legges ned.

– Jeg synes det er en tragedie dersom arbeidsplassene forsvinner på grunn av en dårlig vurdert avgift av regjeringen, mener Kristiansen.

– Regjeringen må alene ta ansvaret

– Avgiften er for dårlig utredet. Det er ikke bare Moss lufthavn Rygge som blir rammet av flypassasjeravgiften, også andre flyselskaper kan bli rammet, som for eksempel Widerøe, sier Kristiansen.

flere

STØTTE: Flere hadde møtt opp for å vise sin støtte til de som mister jobben.

– LO er enig i at luftforurensningen må ned, men jeg tror ikke miljøavgiften vil ha den ønskede effekten. Jeg mener at regjeringen har innført en avgift med ukjent effekt, legger hun til.

Også forbundssekretær i Fellesforbundet, Per Skau, mener avgiften er lite gjennomtenkt.

– Flypassasjeravgiften redder verken miljøet eller fører til mer penger i velferdskassen. Vi kan ikke godta at våre medlemmer mister jobben, og derfor må vi jobbe videre med å få regjeringen til å skrote avgiften, sier Skau.

LO-leder Gerd Kristiansen holder apell på Moss Lufthavn Rygge og er sterkt kritisk til regjeringens håndtering av flypassasjeravgiften og nedleggelsen av flyplassen. Se hele henne tale her.

HÅP: Gerd Kristiansen håper Regjeringen snur i sin beslutning om Rygge.