NRK Meny
Normal

Økt sikkerhet under drapsrettssak

Politiet i Fredrikstad har satt inn ekstra vakthold i rettssal 6 i Fredrikstad tingrett, der rettssaken etter drapet på Naser Abdol Mohamady starter i dag.

Sikkerhet Nabbetorpdrapet

De som følger rettsforhandlingene i Nabbetorp-saken må gjennom en sikkerhetskontroll.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Onsdag morgen starter rettssaken mot en 47 år gammel mann som er tiltalt for å ha planlagt og gjennomført drapet på Naser Abdol Mohamady i fjor sommer.

I forbindelse med rettssaken har politiet valgt å øke sikkerheten i tingretten.

– Det er noe forsterket vakthold med bakgrunn i en trusselvurdering som er gjort, uten at jeg ønsker å gå konkret inn i hva denne vurderingen innebærer, forteller Jan Ekeberg i Østfold-politiet til NRK.

Folk som skal inn i rettssal 6 i Fredrikstad tingrett må blant annet gjennom en sikkerhetskontroll med bruk av metalldetektor.

Det er også flere polititjenestemenn til stede i selve rettssalen under hovedforhandlingen.

Den drapssiktede 47-åringen erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld etter tiltalen på overlagt drap.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.