Stort gap i prissetting av flyplassen på Rygge

Eierne av Moss lufthavn Rygge vil at Rygge Airport skal betale selskapets gjeld før de får overta bygningsmassen.

Knut R. Johannessen

Knut R. Johannessen, daglig leder og styremedlem i Rygge Airport AS, ønsker ikke å kommentere pris i offentligheten.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Styreleder Svein Hurlen i Rygge Sivile Lufthavn (RSL), som eier flyplassen, mener den private investorgruppen Rygge Airport må ha en god finansiering i ryggen dersom de vil overta bygningsmassen.

– Vi skal ikke gå inn i en prisdiskusjon her, men de må jo minimum komme opp med lånet som våre eiere og banken har. Da har en av eierne, Olav Thon, sagt at de kan få aksjene for én krone, sier han.

Vil ikke diskutere i media

Daglig leder Knut R. Johannessen i Rygge Airport er imidlertid mer interessert i å snakke om verdien på bygningsmassene. Han ønsker en dialog med RSL, men dette er ikke noe han vil gå offentlig ut med.

– Det sier seg selv at hvis man skal drive lufthavn, stor eller liten, må man nødt til å ha en kapitalbase for å gjøre det. Vi har en plan om hvordan vi skal finansiere vårt selskap, sier han.

– Vi ønsker en diskusjon rundt hva som er verdien av bygningsmassen, og ikke hvilken gjeld eller finansiering den har, utdyper han.

Johannessen sier at det ikke er så enkelt som det kan virke.

– Min kommentar til informasjonen som har vært ute i media om at Orkla og Thon er villige til å selge sine aksjer for én krone, er at det ikke nødvendigvis er så enkelt som det ser ut når man går ut med et slikt tilbud. Det ligger en gjeld i det selskapet som er finansiert av en bank og banken vil ha betingelser for hvem som skal overta, sier han.

Les også:

– Prosjektet vil stå på egne ben

Da det ble avholdt et møte om fremtiden til flyplassen i går, var det mange som uttrykte at de ønsket å vite mer om planer og hvilke tall det nye selskapet sitter med. Men Johannessen holdt kortene tett til brystet.

– Jeg har full forståelse for at spørsmålene kommer, de er absolutt berettiget. Men noen ganger er det slik at man ikke kan si alt til enhver tid. Vi må få jobbe i ro og mak og få ting på plass i den riktige rekkefølgen. Så snart ting er klart vil vi fortelle offentligheten hva vi har fått til, sier han.

Johannessen sier de ikke vil søke om statsstøtte.

– Dette er et prosjekt som vil stå på egne ben, basert på at det er et marked på Rygge med 1,7 millioner passasjerer årlig, og som har evne til å tiltrekke seg de flyselskapene som vi er i dialog med, sier han.