NRK Meny
Normal

Storsmugler tiltalt for vold

Erik Fallo må møte i Halden tingrett for vold mot toller.

Erik Fallo

TILTALT FOR VOLD. To ganger i fjor sommer unnlot Erik Fallo å stoppe for tollkontroll, og satte ifølge tiltalen tollerne i fare.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Erik Fallo ble landskjent, da han i 1985 ble dømt for å ha smuglet 450.000 flasker brennevin og 50.000 flasker vin.

I 2005 ble han dømt i den såkalte "Metanolsaken".

Høyesterett endte til slutt på uaktsomt drap på to personer og satte straffen til åtte års fengsel for Fallo.

Nå er smugleren på nytt i fokus.

Les også:

Fallo Pågrepet i Sverige

ARRESTERT AV SVENSK POLITI. I juli 2012 satte et titall svenske politibiler i gang en omfattende jakt på Erik Fallo, som etter en og en halv time ble han pågrepet utenfor Bengtsfors i Sverige med store mengder alkohol i bilen.

Foto: Thomas Wallin / Dalslänningen

Vold mot offentlig tjenestemann

Denne gang er Fallo tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, skriver VG.

Ved to anledninger sommeren 2012 nektet han å stoppe for tollerne, og ved den ene hendelsen kunne det gått riktig ille.

- Vi har i dag levert en anmeldelse av forholdet også til politiet i Østfold, sa fungerende avdelingssjef Vårin Utne i Tollregion Øst-Norge til VG den 27. juli 2012.

Fallo ble pågrepet av svensk politi med 567 liter vodka i sin bil. 65-åringen hadde da først blitt forsøkt stanset av tollere ved den norske tollstasjonen ved Svinesund, nord for Strømstad.

Fallo nektet i følge tiltalen å stoppe, og en toller måtte kaste seg ut av veibanen for ikke å bli påkjørt.

Ifølge tiltalebeslutningen fra statsadvokaten kjørte Fallo samme dag på én av tollvesenets biler. Tolleren ved rattet var nær ved å kollidere med en trailer.

Les også:

Halden tingrett

HAR SATT AV EN DAG. Erik Fallo må møte i Halden tingrett torsdag denne uka, blant annet tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann.

Foto: Rainer Prang / NRK

En dag i Halden tingrett

Foruten tiltalen om vold mot offentlig tjenestemann, er Fallo også tiltalt for å ha kjørt uten førerkort, ifølge VG.

Tiltalen nevner også smugling fra 2011. Fallo skal ha smuglet inn et større parti med Slotts pilsnerøl, 500 liter vin og 50 liter brennevin fra Tyskland til Norge. Også denne alkoholen var ment for salg i Norge, ifølge tiltalen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken før hovedforhandlingen. Vi venter til rettssaken med å komme med svar på tiltalen, skriver Fallos forsvarer, Thomas Thorstensen, i en e-post til VG.

Halden tingrett har satt av en dag til saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.