Normal

Storsatsing på gass

Hafslund satser stort på gass, og tror det kan bli en viktig konkurrent til strøm i framtida.

Hafslund

Hafslund satser stort på gass, og tror det kan bli en viktig konkurrent til strøm i framtida.

Foto: Bendiksby, Terje, Terje Bendiksby / SCANPIX

Nå har Hafslund planer om å bygge en stor gassrørledning på elvebunnen i Glomma. Ledningen skal forsyne både næringslivet og private hus med gass.

Konkurrent til strøm

Hafslund har bestemt seg for å satse stort på gass.

- Vi tror aldri gass vil overta for strøm, men det kommer til å bli et veldig godt supplement, sier administrerende direktør i Hafslund-selskapet Gassnett, Svein Erik Simensen.

Han sier at det allerede nå er stor prisforskjell på gass og kraft.

- Og vi tror denne forskjellen kommer til å øke i åra som kommer, sier han.

Gassrørledning i Glomma

Vannrør opp Glomma

Hafslund planer om å bygge en svær gassrørledning på elvebunnen i Glomma. Ledningen skal forsyne både næringslivet og private hus med gass.

Foto: MMS-foto: Ole Martin Nilsson / NRK

Etter planen skal gassrørledningen påbegynnes allerede i år, og vil koste over 100 millioner kroner. Den skal ligge på elvebunnen mellom Sarpsborg og Øra i Fredrikstad.

- Anlegget som skal bygges vil kunne vare i over 30 år. Så vi ser på dette som en langsiktig investering som forhåpentligvis gir god avkastning om noen år, sier han.

Hafslund har stor tro på naturgass.

- Det finnes sikkert bedre alternativer enn naturgass også, men i forhold til olje vil naturgass være et veldig godt bidrag til miljøet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Øivind Johannessen er død

    Hele Norges «Raymon» - Øivind Johannessen - er død, 67 år gammel. Det melder Demokraten. Sammen med lokale artister var han i full gang med å gjennomføre nye show utover høsten 2018. Øivind Johannessen mottok for en del år tilbake Leif Justers ærespris.

    Øivind Johannessen
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
  • Satser på mer frivillig arbeid

    Inspiria science center i Sarpsborg står bak et nytt prosjekt som skal få Østfoldungdommen til å engasjere seg i frivillig arbeid. Undersøkelser viser at ungdom som driver med frivillig arbeid gjør det bedre på skolen og er mer i aktivitet. Prosjektet støttes av Østfoldhelsa og Østfold fylkeskommune og skal etter planen starte opp høsten 2019.