NRK Meny
Normal

Lys i tunnelen for permitterte Nexans-ansatte

Statoil valgte Nexans som leverandør av ny Nordsjø-kabel.

Kabelskipet M/S North Sea Giant

LYSPUNKT I 2015. Produksjonen av DEH riser-kabelen vil starte i løpet av høsten 2015 ved Nexans’ spesialfabrikk i Halden (bildet), og leveransen vil finne sted i løpet av andre kvartal av 2016.

Foto: Rainer Prang / NRK

I begynnelsen av november i år kom nyheten om at 130-140 ansatte på Nexans i Halden permitteres fra nyttår og i seks måneder fremover, på grunn ordresvikt og utsatte prosjekter.

Nå begynner nye ordre å tikke inn.

Les også:

100 millioners-oppdrag

Statoil har på vegne av Wintershall inngått en kontrakt med Nexans om levering av DEH-teknologi (direkte elektrisk oppvarming).

DEH riser-kabelen er essensiell for å kunne koble Kristin- og Maria-feltene i Nordsjøen sammen med Kristin-plattformen, heter det i en pressemelding fra kabelselskapet.

Leveransen, som er verd i overkant av 100 millioner kroner, skal erstatte en eksisterende DEH riser-kabel fra Kristin-plattformen, og kabelen skal produseres i løpet av høsten 2015 ved fabrikken på Knivsø i Halden.

Kabelen skal leveres i løpet av 2. kvartal 2016.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.