NRK Meny
Normal

Store omstillinger i Nortura - 142 mister jobben

Konsernstyret i Nortura bestemte seg torsdag ettermiddag, for å avvikle produksjonsanlegg i Elverum til fordel for Fosen i Trøndelag og Rakkestad i Østfold. 142 ansatte mister jobben.

Kyllingslakteri

Ansatte ved kyllingslakteriet i Elverum mister jobben, mens det blir 65 nye årsverk i Fosen og 115 i Rakkestad.

Foto: NRK

Konsernsjef i Nortura, Geir Olav Opheim

Geir Olav Opheim.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK
Nortura i Elverum

Nortura Elverum.

Foto: NRK
Terje Røe, Ordfører i Elverum

Terje Røe

Foto: Bjørn Opsahl / NRK
Nortura i Rakkestad

Nortura i Rakkestad.

Foto: Pål Andersen

Nortura vil satse på tre kyllingslakterier i Norge: på Fosen i Trøndelag, på Hå i Rogaland og i Rakkestad i Østfold, skriver selskapet på sine hjemmesider.

142 ansatte mister jobben

Dermed blir 120 arbeidsplasser på Hærland berørt, mens 142 ansatte i Elverum mister jobben innen utgangen av året. Som plaster på såret sier Nortura-styret i sin uttalelse at et egg-pakkeri med 70 arbeidsplasser kan bli lagt til Elverum.

De 120 ansatte på Hærland som berøres, vil få tilbud om andre jobber i Nortura.

Konsernstyrets vedtak er i tråd med forslaget som konsernsjef Geir Olav Opheim la frem i forrige uke.

– Vi flytter all slakterivirksomhet av kylling til Rakkestad, Fosen og Hå. Det betyr konkret at slakteriet på Elverum blir lagt ned. Og at slakterivirksomheten i Rakkestad i Østfold blir doblet sammenlignet med i dag.

– Samtidig har vi besluttet at skjæring og pakking av kylling også flyttes til Rakkestad fra Hærland i Østfold, sier konsernsjef Geir Olav Opheim i Nortura til NRK.no.

Sorg i Elverum og glede i Østfold og Trøndelag

I Rakkestad blir det 115 nye arbeidsplasser, mens det på Rissa i Fosen i Trøndelag blir 65 nye arbeidsplasser.

De ansatte på Elverum og på Hærland fikk informasjon om endringene i driften tidligere i dag. Ved Nortura i Elverum har de ansatte kjempet en hard kamp mot nedleggelse. Men verken politisk støtte, eller bred støtte fra kyllingprodusentene i Innlandet, har hjulpet.

Ordfører Terje Røe (Ap) i Elverum er svært skuffet.

– Først og fremset tenker jeg på de ansatte som har fått beskjed om at de har mistet arbeidsplassen sin i dag. Jeg håper de ikke mister motet, dette er vanskelig for alle, sier Røed til NRK.no.

Mens i Rakkestad i Østfold og Fosen i Trøndelag er det glede over til sammen 180 nye arbeidsplasser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannvesenet minner om brannforbud

    Det har vært skogbrann flere steder i landet i dag. Brannsjefene i Østfold har lagt ned totalforbud mot åpen ild, og brudd på forbudet kan medføre straffeansvar.

    Laster Twitter-innhold
  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.