NRK Meny
Normal

Store forsinkelser etter E6-ulykke

Midt i fredagsrushet førte to hendelser rundt Nordbytunnelen ført til at en allerede kaotisk trafikksituasjon ble enda mer kaotisk.

Laster kart, vennligst vent...

En av ulykkene skjedde like ved Årungen fredag ettermiddag.

Litt før klokken 15.45 kjørte en lastebil har kjørt inn i flere installasjoner inne i det sydgående løpet av Nordbytunnelen. Både lys, skilt, kameraer og vifter blerevet ned, og dermed ble hele tunnelløpet stengt i flere timer.

Ved 21-tiden melder Vegtrafikksentralen at skadene er rettet opp, og trafikken går nå som normalt.

Det var en lastebil med en gravemaskin på hengeren som forårsaket skadene, og Follo-politiet skriver på Twitter at føreren får beslaglagt førerkortet.

Like etter kom det melding om en trafikkulykke i det nordgående løpet på E6 like syd før tunnelen.

Fem personer var involvert, og en av dem ble hentet av luftambulanse. Det skal ifølge Moss Avis dreie seg om en kvinne i 20-årene. Også en annen person er fraktet til sykehus.

Dette skjer altså i ettermiddagsrushet i et område som de siste ukene har vært sterkt preget av kø. Den nesten fire kilometer lange Nordbytunnelen rett syd for fornøyelsesparken Tusenfryd pusses opp, og bare et av de to løpene er åpne samtidig.

Også det sydgående løpet i Nøstvettunnelen ble stengt som følge av hendelsen inne i Nordbytunnelen. I 21-tiden ble begge tunnelene åpnet igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.