NRK Meny
Normal

Store forsinkelser etter E6-ulykke

Midt i fredagsrushet førte to hendelser rundt Nordbytunnelen ført til at en allerede kaotisk trafikksituasjon ble enda mer kaotisk.

Laster kart, vennligst vent...

En av ulykkene skjedde like ved Årungen fredag ettermiddag.

Litt før klokken 15.45 kjørte en lastebil har kjørt inn i flere installasjoner inne i det sydgående løpet av Nordbytunnelen. Både lys, skilt, kameraer og vifter blerevet ned, og dermed ble hele tunnelløpet stengt i flere timer.

Ved 21-tiden melder Vegtrafikksentralen at skadene er rettet opp, og trafikken går nå som normalt.

Det var en lastebil med en gravemaskin på hengeren som forårsaket skadene, og Follo-politiet skriver på Twitter at føreren får beslaglagt førerkortet.

Like etter kom det melding om en trafikkulykke i det nordgående løpet på E6 like syd før tunnelen.

Fem personer var involvert, og en av dem ble hentet av luftambulanse. Det skal ifølge Moss Avis dreie seg om en kvinne i 20-årene. Også en annen person er fraktet til sykehus.

Dette skjer altså i ettermiddagsrushet i et område som de siste ukene har vært sterkt preget av kø. Den nesten fire kilometer lange Nordbytunnelen rett syd for fornøyelsesparken Tusenfryd pusses opp, og bare et av de to løpene er åpne samtidig.

Også det sydgående løpet i Nøstvettunnelen ble stengt som følge av hendelsen inne i Nordbytunnelen. I 21-tiden ble begge tunnelene åpnet igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.

  • Fare for alvorlig vårflom

    Det er opp mot 60 prosents sannsynlighet for at det blir en alvorlig vårflom i de store elvene på Østlandet. Det melder Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE. Ifølge vårflomanalysen er Glomma en av elvene som er utsatt.

    Solbergfoss vann
    Foto: Birger Kjølberg / NRK