NRK Meny
Normal

Storbeslag av heroin på Svinesund

Svinesund-tollerne har beslaglagt 10,6 kilo heroin på grensa.

Storbeslag heroin
Foto: Tollvesenet

Tirsdag ettermiddag ble en svenskregistrert bil stoppet på Svinesund med den enorme mengden heroin i bagasjen.

Gateverdi på millioner

I bilen satt en 30 år gammel mann fra Sør-Sverige. Like etterpå stoppet de en annen bil som politiet også knytter til saken - her satt en  50 år gammel mann ved rattet, men politiet vil ikke si hvorfor disse to er knyttet sammen.

Ifølge hovedetterforsker i Grensekrim, Per Ivar Tomasrud, er dette et beslag som har en gateverdi på over ti millioner kroner.

 Beslaget ble gjort etter at Tollvesenet hadde foretatt en rutinekontroll på bilen, og etter at en narkotikahund for alvor hadde funnet interesse for kjøretøyet.

- Av de aller største

Onsdag ble de to mennene varetekstfengslet for fire uker med brev og besøksforbud i de to første ukene.

Tomasrud utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Nå setter vi de ressursene vi har på saken, samtidig som vi samarbeider med Sverige og andre land i Europa. Dette er helt sikkert snakk om organisert kriminalitet - mer kan jeg ikke si, forteller etterforskeren. 

Wenche Fredriksen i Tollvesenet legger ikke skjul på at dette er en meget alvorlig alvorlig sak.

- Dette er ett av de aller største enkeltbeslagene vi har gjort på flere år. Til sammenligning ble det i hele 2005 beslaglagt seks kilo, forteller Wenche Fredriksen i Tollvesenet.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kulturvernpris til Tyndelsrudtunet

  Eierne av Østfolds best bevarte gårdstun fra 1700- tallet Tyndelsrudtunet i Marker, er tildelt kulturvernprisen fra fortidsminneforeningen i Østfold. Tømmerlåve med halmtak, stabbur og to hovedbygninger er svært godt bevart. Og fortidsminneforeningen legger vekt på at
  det er svært spesielt at eierne på begge sider av gjerdet har vært interessert i å ta vare på det.

  Tyndelsrudtunet i Marker
  Foto: privat
 • Branntilløp i Eidsberg

  Nødetatene rykker ut til røykutvikling fra en adresse i Kløverveien i Eidsberg. Det viste seg at det var røykutvikling fra en lysbryter. Det er nå slokket, melder politiet på Twitter.