NRK Meny
Normal

Storbeslag av heroin på Svinesund

Svinesund-tollerne har beslaglagt 10,6 kilo heroin på grensa.

Storbeslag heroin
Foto: Tollvesenet

Tirsdag ettermiddag ble en svenskregistrert bil stoppet på Svinesund med den enorme mengden heroin i bagasjen.

Gateverdi på millioner

I bilen satt en 30 år gammel mann fra Sør-Sverige. Like etterpå stoppet de en annen bil som politiet også knytter til saken - her satt en  50 år gammel mann ved rattet, men politiet vil ikke si hvorfor disse to er knyttet sammen.

Ifølge hovedetterforsker i Grensekrim, Per Ivar Tomasrud, er dette et beslag som har en gateverdi på over ti millioner kroner.

 Beslaget ble gjort etter at Tollvesenet hadde foretatt en rutinekontroll på bilen, og etter at en narkotikahund for alvor hadde funnet interesse for kjøretøyet.

- Av de aller største

Onsdag ble de to mennene varetekstfengslet for fire uker med brev og besøksforbud i de to første ukene.

Tomasrud utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Nå setter vi de ressursene vi har på saken, samtidig som vi samarbeider med Sverige og andre land i Europa. Dette er helt sikkert snakk om organisert kriminalitet - mer kan jeg ikke si, forteller etterforskeren. 

Wenche Fredriksen i Tollvesenet legger ikke skjul på at dette er en meget alvorlig alvorlig sak.

- Dette er ett av de aller største enkeltbeslagene vi har gjort på flere år. Til sammenligning ble det i hele 2005 beslaglagt seks kilo, forteller Wenche Fredriksen i Tollvesenet.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne savnet i Moss

    Politiet melder at en 78 år gammel kvinne er savnet fra sykehuset i Moss. Kvinnen er cirka 170 centimeter høy, har kort grått hår, briller, mørke bukser og brun boblejakke. Ifølge politiet har hun også dårlig helse.

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK